Svenske nynazister tiltalt for politidrap

Påtalemyndigheten i Sverige reiste formell tiltale mot tre nynazister og bankranere for drapene på to politimenn 28. mai i år. Alle tre er tiltalt for drap, drapsforsøk og en rekke grove ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre, Tony Olsson (26), Jackie Arklöv (26) og Andreas Axelsson (28), er først og fremst tiltalt for å ha skutt ned og drept politimennene Robert Karlström og Olle Borén.

De to politimennene ble skutt på kloss hold og angrepet hadde karakter av ren henrettelse, framgår det av de tekniske undersøkelsene. Skuddene falt ved en veisperring ved Malexander i det sørøstlige Sverige.

De tre er også tiltalt for drapsforsøk og ranet som var opptakten til politijakten på dem. 2 millioner kroner er fortsatt ikke kommet til rette fra ransutbyttet, som var på i alt 2,6 millioner.

Aktor Lisbeth Johansson sier man ikke har holdepunkter for å tro at de 2 millionene av ransbyttet som ikke er kommet til rette, har havnet hos nazistiske organisasjoner. Man kan heller ikke si at de tre tiltalte tilhører en slik organisasjon, mener hun. Derimot er det belegg for å hevde at de tre tilhører «en mer løselig sammenslutning med nazistiske sympatier», sier Johansson.

(NTB)