Svenske omkom i arbeids­ulykke i Kristiansand

Den avdøde mannen skal ha kommet i klem mellom en lastebil og en annen maskin.

ETTERFORSKNING: Politiet jobber på stedet etter at en mann ble skadd i en arbeidsulykke på Mjåvann industriområde i Kristiansand torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Politiet jobber på stedet etter at en mann ble skadd i en arbeidsulykke på Mjåvann industriområde i Kristiansand torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen som omkom i en arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand torsdag morgen, var en svensk statsborger. Mannens pårørende er varslet.

Det opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding.

- Livet sto ikke til å redde

Det var klokka 07.54 torsdag morgen at politiet fikk melding om ulykken, via AMK-sentralen.

Da nødetatene kom til stedet, ble det iverksatt hjerte- og lungeredning. Den svenske mannen ble deretter tatt til Sørlandet sykehus med ambulanse, men livet hans sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet.

Tidligere i dag meldte Agder politidistrikt på Twitter at mannen skal ha havnet i klem mellom en lastebil og en annen maskin.

- Vi kan ikke si noe om årsaken til dødsulykken nå. Det skal den videre etterforskningen avdekke, sier Håkon Storesund, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, i pressemeldinga fra politiet.

Etterforskere på plass

Politiet har siden morgentimene i dag jobbet med taktisk og teknisk etterforskning på stedet.

- Politiet jobber nå med å sikre spor og å avhøre vitner og andre som har hatt en befatning med ulykken, sier Storesund til NRK.

Etter ulykken ble Arbeidstilsynet også blitt koblet inn.

Nederlandsk firma

Ulykken skal ha skjedd hos bedriften Norsk biobrensel, ifølge Fædrelandsvennen.

Den forulykkede jobbet for et nederlandsk firma som var hos bedriften for å hente en flishogger på 45 tonn, skriver NTB.

Under forberedelse til transport av maskinen, kom mannen i klem, får NRK bekreftet av daglig leder i selskapet, Ole Kristian Hodnemyr.

Mannen har jobbet for firmaet i flere år, og hadde god kjennskap til maskinene og rutinene.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer