KOLONISERING: Forslaget til den grafiske designeren, som har laget dette som eksamensoppgave, har en blå bakgrunn, og i midten er det et motiv bestående av sju sammenflettede ringer. Her under en fiktiv kolonisering av en fremmed planet. Foto: flagofplanetearth.com
KOLONISERING: Forslaget til den grafiske designeren, som har laget dette som eksamensoppgave, har en blå bakgrunn, og i midten er det et motiv bestående av sju sammenflettede ringer. Her under en fiktiv kolonisering av en fremmed planet. Foto: flagofplanetearth.comVis mer

Svenske Oskar skulle bare levere eksamensoppgave. Nå går «verdensflagget» sin seiersgang på internett

- Det var som faen, det visste jeg ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som den legendariske standup-komikeren Eddie Izzard gjorde så klinkende klart i sitt show «Dress to Kill», man kommer ikke langt som imperialistisk nasjon om man ikke har et flagg med seg som bevis på at man har kuppet de ønskede landeområdene.

Det er neppe grunnen til at svenske Oskar Pernefeldt nå har tatt til tegnebrettet, men resultatet er i alle fall forslaget til et flagg som skal representere planeten jorda når astronautene i framtiden reiser til nye avsidesliggende områder av galaksen.

Slått an Forslaget, som er en eksamensoppgave på designakademiet hvor Pernefeldt går til vanlig, har fått bred dekning også internasjonalt det siste døgnet. Reddit var, som vanlig, raskt på pletten, før nettsteder som Theverge, Wired, og til slutt også Independent har kastet seg på.

- Det var som faen, det visste jeg ikke, sier Pernefeldt når Dagbladet ringer ham tirsdag kveld, og informerer om spredningen på prosjektet hans.

- Jeg hadde jo håpet det skulle slå an, men at det skulle bli så stort visste jeg ikke.

Hvitt og blått Forslaget til den grafiske designeren, som har laget dette som eksamensoppgave, har en blå bakgrunn, og i midten er det et motiv bestående av sju sammenflettede ringer. Han forklarer selv på sine hjemmesider:

- I midten av flagget er det sju ringer som sammen former en blomst - et symbol på livet på Jorda. Ringene er også flettet sammen, noe som igjen representerer hvordan alt på vår planet, direkte eller indirekte, er koblet sammen.

Han trekker også fram at ringene sammen former det som kan minne om en sirkel - et symbol på den runde planeten.

- Den blå bakgrunnen representerer vannet som er essensielt for alt liv. Samtidig er den blå fargen dominerende for å vise at mesteparten av planetens overflate er dekket av hav. Det kan også symbolisere universet.

Bred dekning Den svenske designeren har videre sett for seg en rekke aktuelle hendelser hvor flagget kan komme til nytte.

DESIGN: - I midten av flagget er det sju ringer som sammen former en blomst - et symbol på livet på Jorda. Ringene er også flettet sammen, noe som igjen representerer hvordan alt på vår planet, direkte eller indirekte, er koblet sammen, sier Pernefeldt. Foto: flagofplanetearth.com
DESIGN: - I midten av flagget er det sju ringer som sammen former en blomst - et symbol på livet på Jorda. Ringene er også flettet sammen, noe som igjen representerer hvordan alt på vår planet, direkte eller indirekte, er koblet sammen, sier Pernefeldt. Foto: flagofplanetearth.com Vis mer

Det er portrettert i forbindelse med det som kan se ut som en internasjonal, eller kanskje intergalaktisk (?), kongress, på et hus i en hvilken som helst forstedsgate og på tribunen under et svært idrettsarrangement.

Flagget skal, sammen med en rekke andre arbeider, vises fram på en eksamensutstilling i Stockholm på torsdag. Nå håper Pernefeldt at folk møter opp slik at både hans og de andre studentenes arbeid får den oppmerksomheten han mener de fortjener.

Han forteller også at han selv har designet flagget, men at han har hatt flere andre involvert i prosessen.

- Jeg har fått bilderettigheter fra NASA som har tillatt at jeg bruker bildene i en kontekst, og jeg har også hatt flere sponsorer, sier han.

ULIKE KONTEKSTER: Det er portrettert i forbindelse med det som kan se ut som en internasjonal, eller kanskje intergalaktisk (?), kongress, på et hus i en hvilken som helst forstedsgate og på tribunen under et svært idrettsarrangement. Foto: flagofplanetearth.com
ULIKE KONTEKSTER: Det er portrettert i forbindelse med det som kan se ut som en internasjonal, eller kanskje intergalaktisk (?), kongress, på et hus i en hvilken som helst forstedsgate og på tribunen under et svært idrettsarrangement. Foto: flagofplanetearth.com Vis mer