Svenske pågrepet etter ran av pengetransport

SKI/OSLO (Dagbladet): Politiet har pågrepet en 40 år gammel svenske etter ranet av pengetransporten ved Vinterbrosenteret i Ski i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken ble pågrepet uten dramatikk klokka 05.28. Han sitter i arrest, og vil bli avhørt så tidlig som mulig. De to andre ranerne var ved 10.20-tida i formiddag fortsatt på frifot.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i dag at den ransmistenkte svensken ble funnet av politihunder i skogen ved Bøleråsen i Langhus.
Skogen ligger rett bak området der den utbrente fluktbilen, en Mazda 626, ble funnet klokka 02.30 i natt.

- Vi ber publikum være på vakt. Vi har grunn til å tro at mennene er bevæpnet, sier politistasjonssjef Odd Lauritz Aamodt ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no

Kamuflasjeutstyr

Svensken er verken straffedømt i Sverige eller Norge tidligere. Han står bare oppført i strafferegisteret med to trafikksaker.

Han var iført kamuflasjeutstyr, og det ble funnet en AG-3 i nærheten av ham. Mannen fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Det pågår en stor leteaksjon i skogsområde mellom Siggerud og Bøleråsen etter de to ranerne som fremdeles er på frifot. 25 politifolk og fire-fem hunder søker i området. Hundene skal ha fått teften av ranerne, og politiet har stor tro på flere pågripelser i løpet av kort tid.

Fem kofferter funnet

Det var peilere i koffertene, og politiet hadde små problemer med å lokalisere fem pengekofferter. Politiet har ikke åpnet de fem koffertene, og vet dermed ikke om pengene er i disse. Det er heller ikke sikkert hvorvidt ranerne fikk med seg fem eller flere kofferter.
Pengene var sikret med grønne fargeampuller, men det er usikkert på om disse er blitt utløst.

Politiet er interessert i opplysninger om en Audi 80 kabriolet og en Audi A6 som ble observert i stor fart i retning Oslo i natt.

De tre ranerne slo til like etter midnatt, og truet to vektere på cirka 25 og 35 år fra pengetransportfirmaet SES Verditransport med øks og gevær. Politiet har ikke slått fast om det også ble brukt en pistol under ranet. Ranerne var iført finlandshetter og kamuflasjeuniformer.

Politiet i Follo fikk i natt bistand fra politiet i Oslo, Romerike og Moss.

De har hatt gode spor, og politiet hadde tidlig tro på en rask oppklaring av ranet.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer om saken)

RANET: De tre ranerne slo til mot denne bilen i natt.