Svenske pågrepet i metanol-saken

En person fra Värmland er pågrepet av svensk politi, mistenkt for å ha deltatt i smugling av det som kan være metanolholdig sprit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Sveriges Television (SVT) tror politiet at de nå har funnet det värmlandske mellomlageret for den trespritblandede etanolen som til nå har krevd åtte menneskeliv i Norge.

Det svenske tollvesenet bekreftet onsdag bare funnet av en lagringsplass av illegal sprit i et verksted ved tettstedet Kil i Värmland, og ville ikke kommentere SVTs opplysninger om at spriten skal ha vært metanolholdig. De bekreftet derimot at en svenske er pågrepet i saken, mistenkt for spritsmugling.

Ifølge VG skal norsk politi være sikre på at partiet med metanolsprit har vært lagret i verkstedet. Norske politifolk og tollere bisto sine svenske kolleger da de gikk til aksjon mot verkstedet og et annet lager for to uker siden. Razziaen i Kil skal ha skjedd på begjæring fra den norske påtalemyndigheten.

Lasse Nevberg ved tullkriminalen i Göteborg sier det trolig har foregått omfattende håndtering av smuglersprit i verkstedet og andre lokaler over flere år. Nå undersøkes det ifølge VG om spriten kan ha blitt tilsatt metanol i lokalene.

- Vi vet ikke om det er blitt tappet noe metanolsprit i disse lokalene. Vi vet heller ikke hvor metanolen er kommet fra, sier Nevberg til VG.

Politiinspektør Jon Aga hos politiet i Moss har tidligere bekreftet at de norske siktede i metanol-saken har forklart at den dødelige spriten skal være hentet fra Värmland. Politiet i Moss er nå i daglig kontakt med svensk politi.

(NTB)