Svenske poeter disser kongefamilien

Poeter som takket nei til å hylle det svenske kronprinsesseparet i diktform har i stedet skrevet sarkastiske ytringer. Jonas Bergström omtales som slimete og kong Carl Gustaf som landets største sosialhjelpsmottaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Opprinnelig ble 30 svenske poeter bedt om å skrive romantiske dikt til kronprinsesse Victoria og Daniel Westling i anledning bryllupet 19. juni, men bare en tredel takket ja. Nå har i stedet flere av poetene bidratt til avisen Re: public sin spesialutgave om bryllupet, som kom ut tirsdag. Og her handler det ikke om å hylle de kongelige.

- Han er landets største sosialhjelpsmottaker. Ikke én dag hadde han klart seg selv, skriver Göran Greider i sitt bidrag.

Greider er sjefredaktør i Dalademokraten. Diktet hans ble skrevet før bruddet mellom Jonas Bergström og prinsesse Madeleine. Bergström blir omtalt som frastøtende, og kongehusets svakeste ledd:

- Han ser ut som en karikatur på overklassetypen, litt slimete, født med høy inntekt, en ung mann fra Djursholm som kommer til å utføre svært skummel klasseundertrykkelse i sine kommende dager.

(NTB)