Svenske politibetjenter drepte Eric (20) - får beholde jobben

Ifølge svenske medier vil de tiltalte politibetjentene få beholde jobben - uansett om de blir dømt.

DREPT: Eric Torell, som hadde både Downs syndrom og autisme, ble skutt og drept av politiet i Stockholm 2. august i fjor. Foto: Privat
DREPT: Eric Torell, som hadde både Downs syndrom og autisme, ble skutt og drept av politiet i Stockholm 2. august i fjor. Foto: PrivatVis mer

I august i fjor ble Eric Torell (20) skutt og drept av politiet i Vasastan i Stockholm.

De tre politibetjentene involvert i saken er tiltalt for tjenestefeil. To av dem skal ha avfyrt skudd som traff Torell i ryggen, men det er bare politibetjenten som avfyrte det dødelige skuddet som er tiltalt for å ha forvoldt en annens død, ifølge Aftonbladet.

Får beholde jobben

Nå skriver svenske medier at de tre vil få beholde jobbene sine - uansett om de blir dømt eller ikke.

Det er politiets personalansvarsnemnd som har besluttet at politibetjentene kommer til å få beholde jobbene sine, skriver det svenske nyhetsbyrået Siren, ifølge Aftonbladet.

Ifølge Expressen kommer dette fram i dokumenter fra politiet til Stockholms tingrett. Ifølge avisa står det i dokumentet at politibetjentene «ikke kommer til å skilles fra sin stilling ved hendelse av en fallende dom»

MOR: Katarina Söderberg, mor til Eric Torell. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix
MOR: Katarina Söderberg, mor til Eric Torell. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix Vis mer

25 skudd

Torell hadde rømt hjemmefra den skjebnesvangre natta, og bar på et lekevåpen. Politiet har tidligere uttalt at de opplevde at det oppsto en truende situasjon i forkant av skyteepisoden. Likevel ble det gjennomført en gransking av dem som følge av hendelsen.

Vitner som møtte på Torell den aktuelle kvelden ringte politiet og sa at de så en mann med pistol, forteller etterforskningslederen. Den første patruljen, kalt 9430, var på plass klokka 03.56.

De tre politibetjentene lette en stund i området, før de fikk øye på Torell i Norrbackagatan.

Totalt ble det avfyrt 25 skudd mot Torell, hvorav tre traff ham. 20-åringen, som både hadde Downs syndrom og autisme, ble erklært død på sykehus to timer seinere.

Det har tidligere kommet fram at de tre polititjenestemennene som drepte ham, var uerfarne og nyutdannede.