ROTET BORT MOTOR: Svenske postmenn rotet bort en hel bilmotor i juni. Her et illustrasjonsbilde av en splitter ny Volkswagen-motor. Foto: Bonhams/Bournemouth News/REX/Shutterstock
ROTET BORT MOTOR: Svenske postmenn rotet bort en hel bilmotor i juni. Her et illustrasjonsbilde av en splitter ny Volkswagen-motor. Foto: Bonhams/Bournemouth News/REX/ShutterstockVis mer

Svenske postmenn rotet bort bilmotor: - Pleier å komme til rette

Bilsommeren røk nesten for Erik Fagerberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Vi leverer».

Det er et av flere slagord det svenskdanske firmaet Postnord har frontet i løpet av årene. Likevel kommer ikke alle pakker fram.

Et slikt tilfelle rammet nylig svenske Erik Fagerberg, ifølge SvD Näringsliv. Han satte igjen bilen sin på et verksted i Göteborg, og bestilte ny motor den 13. juni.

Den skulle etter planen fraktes trygt fram av Postnord, men dagene gikk.

I Göteborg sto Fagerberg igjen med en svært så stasjonær Toyota Avensis.

- Motoren er fortsatt forsvunnet. Verkstedet har ringt og sendt mail til Postnord uten noen framgang. Jeg gjetter på at de ikke vet om den er stjålet eller sendt feil, sier den svenske bilføreren til SvD Näringsliv.

Fram og tilbake

Fagerberg gjenforteller en saga som begynte med en illevarslende beskjed noen dager etter bestillingen. Da fant ikke Postnord motoren i systemet sitt.

Så snudde det hele.

Fagerberg ble kontaktet og forsikret om at motoren likevel var på vei, før Postnord plutselig gjorde en ny helomvending. Firmaet sendte en splitter ny motor. Denne gangen trygt plassert i et stålbur, ifølge SvD Näringsliv.

«Uvanlig»

Avisa skriver at den svært etterlengtede motoren kom fram den 29. juni - bare en dag før verkstedet stengte.

Emma Riblom, kommunikasjonssjef i svenske Postnord, omtaler hendelsen som «uvanlig».

- Selvfølgelig hender det at til og med store pakker forsvinner, men de kommer til rette, sier Riblom til SvD Näringsliv om bilsommeren som nesten røk.