- Svenske prøvde å voldta 16-åringen

Kypros-politiet vet fortsatt ikke den 16-årige svenske jente faktisk ble voldtatt i Ayia Napa. De tre norske tenåringenene innrømmer ikke noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre norske gutta har alle blitt forhørt på ferieøya.

- Vi vet ikke om hun er blitt voldtatt, forsøkt voldtatt eller ikke. Etterforskningen og undersøkelser fortsetter, sier fungerende etterforskningsleder til NTB på telefon. Han ønsker ikke å få navnet sitt på trykk.

- De tre norske guttene er avhørt, og det de sier er at det var en slags lek. De benekter at de har voldtatt eller hatt sex med jenta. Derimot sier de at en av de svenske guttene skal ha forsøkt å voldta henne, men kan ikke si om det faktisk skjedde, sier politimannen.

- Alle var svært beruset, også jenta som var nærmest bevisstløs av alkohol, så dette er vanskelig, tilføyer han.

Flyttet

Den svenske jenta er blitt flyttet til et annet hotell, opplyser svensk UD.

- Hun og hennes venninner har også fått treffe en samtaleterapeut, sier Gufran al-Nadaf Benali i det svenske utenriksdepartementets presseavdeling.

Det er fortsatt uklart når 16-åringen kommer hjem til Sverige. Ifølge svensk UD arbeider forsikringsselskapet SOS International med saken, men vil ikke opplyse noe om når eller hvor det skjer.

Hendelsen har fått voldsom oppmerksomhet også i lokale medier, der den ifølge Wedin er blitt dekket av alle radio og TV-stasjoner.

Reiste med Ving

De fem arresterte var på ferie på øya med reiseselskapet Ving. Voldtekten skal ha funnet sted seint torsdag kveld på et hotell i den kjente turistbyen Ayia Napa.

De fem skandinavene er varetektsfengslet i åtte dager.

Ifølge politiet hadde overgriperne filmet voldtekten. Politifolkene hadde også beslaglagt sju kameraer og film fra skandinavene da de ble arrestert.

De tre norske siktede får konsulær hjelp av det norske generalkonsulatet på Kypros og den norske ambassaden i Tel Aviv som administrerer konsulatet.

(NTB)