Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske rasister skapte redsel på Englands-ferje

En gjeng svenske rasister skapte et skrekkvelde om bord på ferjen mellom Newcastle og Göteborg. I et helt døgn plaget og mishandlet de passasjerer som ikke så ut som svensker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasistene var så mange at vaktene om bord ikke klarte å stagge dem.

Denne fremmedfiendtlige gjengen har laget bråk om bord på båten i prinsipp under hele reisen. De har gått løs på dem som ikke ser ut som svensker. De har blant annet trengt seg inn i en lugar og mishandlet en kvinne alvorlig i ansiktet, sier Lars-Gunnar Gustafsson ved Göteborg-politiet.

Arrestert 

Da ferja la til ved Frihamnen i Göteborg ved 18-tiden lørdag kveld, ventet en stor politistyrke på gjerningsmennene. Fire av dem er mistenkt for grov mishandling og ble tatt med til avhør.

Det var de fire som var toneangivende i gjengen, men de skal ha blitt fulgt av en gjeng med likesinnede som hindret vaktene i å gripe inn. Hele gjengen skal ha bestått av cirka 15 personer. De fire som er pågrepet, kommer fra ulike steder i Västra Götaland.

Bråk tur-retur

Bråket begynte allerede da ferja var på vei til Kristiansand fra Göteborg. Etter midnatt natt til lørdag ble det meldt om bråk i en korridor. Dette utartet da de fire mennene tok seg inn i en lugar.

Det er to menn og en kvinne som fikk flere slag og spark mot seg, opplyser en svensk tjenestemann.

TERRORISERT: En svensk rasistgjeng terroriserte passasjerene om bord i Princess of Scandinavia. Foto: Torstein Øen / Fædrelandsvennen / SCANPIX
TERRORISERT: En svensk rasistgjeng terroriserte passasjerene om bord i Princess of Scandinavia. Foto: Torstein Øen / Fædrelandsvennen / SCANPIX Vis mer

Det har vært bråkete på båten om natten på reisen til Kristiansand, og det var også bråkete på reisen tilbake til Göteborg lørdag. Vaktene var i mindretall ettersom det var så mange med i gjengen, sier tjenestemannen.

(NTB)