Svenske rømlinger tatt

Svensk politi pågrep i dag to fanger som har vært på rømmen siden onsdag. En tredje rømling ble tatt går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 06.10 i dag tidlig gikk spesialtrente politistyrker inn i en leilighet i byen Jönköping og pågrep Tony Palmroth (21) og Peter Bottanyde (34), som var de to siste av tre fanger som på onsdag rømte fra fengselet Norrtäljeanstalten. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, melder Expressen.se.

- Vi har hatt denne leiligheten under overvåking hele natten etter tips og observasjoner, sier politiets pressetalsmann Johnny Ottosson ifølge Aftonbladet.se.

Etter pågripelsen ble de to mennene kjørt til politistasjon for identifisering, og kort tid etter gikk svensk politi ut og bekreftet at det er de to ettersøkte rømlingene som er tatt.

Pågrepet i går

Den tredje av de fangene, Mårten Tammiharju (26), ble pågrepet av politiet noen kilometer øst for Jönköping i går. Det ble også en tredje person som skal ha hjulpet fangene å rømme.

De to ble tatt etter at et stort antall politifolk hadde lett etter fangene i dette området, blant annet med helikopter. I går tidlig fikk en privatperson øye på en av bilene som ble brukt under flukten. Bilen befant seg rett øst for Gränna, som ligger langs innsjøen Vättern, drøye tre mil nord for Jönköping.

De tre fangene brukt en bil til å rygge gjennom portene da de brøt seg ut av fengselet på onsdag. Ansatte ble truet med automatvåpen, men ingen kom til skade under rømningen. Svensk politi har drevet en klappjakt på rømlingene.

Dette var andre gang i sommer at tungt kriminelle stakk av fra et svensk fengsel. I slutten av juli rømte fire fanger fra det strengt sikrede Hall-fengselet i Södertälje sørvest for Stockholm.

KLAPPJAKT:Svensk politi har satt store ressurser inn på å finne de rømte fangene. Her fra lørdagens leting.