Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske Sammie ble kniv­stukket i halsen fire ganger: - Lå i en blodpøl

Gjemte seg under bordet.

ANGREPET: Minst to gjerningsmenn angrep fredag kveld hotellet Bella Vista i den egyptiske feriebyen Hurghada. Svenske Sammie Olovsson er en av de skadede. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix
ANGREPET: Minst to gjerningsmenn angrep fredag kveld hotellet Bella Vista i den egyptiske feriebyen Hurghada. Svenske Sammie Olovsson er en av de skadede. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du på hotellet eller i nærheten? Send bilder, video eller informasjon til 2400 eller 2400@db.no.

(Dagbladet): Fredag kveld kom det melding om at et turisthotell i den egyptiske feriebyen Hurghada hadde blitt angrepet av væpnede menn som skjøt mot bygningen.

Rundt klokka 20 meldte nyhetsbyrået Reuters at to utenlandske turister var skadd, og en talsmann for det egyptiske helsedepartementet sa til avisa Ahram at en svenske og en østerriker hadde blitt knivstukket.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass var det snakk om et ransforsøk - ikke et terrorangrep.

Angrepet på restaurant Den svenske mannen som ble knivstukket er 27 år gamle Sammie Olovsson fra Gøteborg. Til avisa Expressen forteller Olovssons far, Jan-Eric Olovsson, om dramatikken som utspilte seg på en restaurant som hører til hotellet Bella Vista. 

- Alt gikk kjempefort. Vi satt der og spiste, og så dukket de plutselig opp. Jeg hadde selv en pistol rettet mot meg tre ganger, og Sammie ble stukket med kniv. Han klarte seg bare på grunn av sin egen styrke, sier den opprørte faren.

I tillegg til Sammie ble en kvinne, som også satt og spiste middag, skadet. Far og sønn kastet seg så ned på gulvet og forsøkte å gjemme seg under bordet der de for bare noen øyblikk siden hadde ant fred og ingen fare.

- Han lå i en blodpøl. Jeg ba ham bare om å ligge stille. Jeg reiste meg et par ganger, og da jeg så at kysten var klar tok vi oss ut på gata for å få tak i en ambulanse, sier faren.

En lokal mann skysset dem så til sykehuset.

- Bare flaks Sammie har selv forklart på sin Facebook-profil at han er på sykehuset og at han blir behandlet for fire knivstikk. Han legger til at tilstanden hans er stabil.

Pappa Jan-Eric forteller også til Expressen at sønnen etter forholdene har det bra, men at de naturlig nok er sjokkert over det som har skjedd.

- Nå går det bra med ham. Han kommer til å bli liggende på sykehuset over natta, men det var bare flaks at de ikke traff noen store blodårer, sier han.

Utvider forsikring Far og sønn kommer til å reise hjem fra Egypt så snart 27-åringen er på beina igjen. Den samme muligheten gjelder for mange av nordmennene som er der nede.

I natt norsk tid kom Tryg Forsikring med en melding om at de utvider reiseforsikringen for kunder som oppholder seg i Hurghada, og at de vil dekke hjemreise for alle som vil tilbake til Norge til og med 11. januar.

Det samme gjelder dem som vil kansellere reiser som allerede er bestilt. Forsikringsselskapet melder videre at de vil gjøre en ny vurdering i løpet av helgen for å se om perioden for hjemreise og avbestilling skal utvides, og ber kunder ta kontakt. Det skriver NTB.

- 24 skudd Også norske Jon Torp bor på Bella Vista. Han forteller Dagbladet om de dramatiske øyeblikkene da ferien ble snudd fullstendig på hodet.

- Jeg lå og sov, men våknet av at noen ropte utenfor. Jeg titta ut, og da så jeg et svart og hvitt flagg. Det var skremmende. Virkelig skremmende, sier han.

Det har vært ubekreftede meldinger om at gjerningsmennene hadde IS-flagg. Egyptiske myndigheter har identifisert en av dem som en 21 år gammel egyptisk mann. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet.

- Så hørte jeg skudd. Jeg begynte å telle dem. Det var minst 24 skudd, sier han.

Torp sier han har vært i Egypt 15 ganger tidligere, og at han er fryktelig glad i landet.

- Jeg har bare hatt positive opplevelser her tidligere. Jeg skulle egentlig vært her til tirsdag, men drar nok hjem i morgen nå. Men jeg håper å komme tilbake.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media