Svenske SARS-smittet

Forretningsmannen Michael Massalsky har blitt smittet av det fryktede lungeviruset SARS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 64-årige svenske forretningsmannen er lagt inn på er innlagt på Princess Margaret Hospital i Hongkong etter å ha blitt smittet av det dødelige lungeviruset SARS på en forretningsreise til landet.

Svensken eier et sveitsisk kosmetikkforetak og er bosatt i Zürich. Han skal ifølge sønnen ofte reise til Hongkong på forretningsreiser.

Det var i forrige uke at mannen fikk noe han trodde var en kraftig forkjølelse da han var i Hongkong. Da feberen nådde 40 grader oppsøkte han et privat sykehus for behandling, skriver Svenska Dagbladet.

- Men det første sykehuset sendte ham videre til neste sykehus, sier sønnen Nichlas Massalsky til Expressen.

I stedet ble han sendt til det offentlige Princess Margaret Hospital som behandler SARS-smittede i Hongkong.

- Hvis han ikke var smittet av SARS tidligere kan han jo ha blitt smittet på det sykehuset, sier sønnen til avisa.

Ifølge sønnen er tilstanden på sykehuset svært dårlig. Hygienen er elendig, folk ligger på 8-manns rom.

Familien kjemper nå for at mannen skal overføres til et sykehus i Sveits for videre behandling, men sønnen opplyser at han ikke får lov til å forlate sykehuset han er lagt inn på i Hongkong. Hans Sveitsiske forsikringsselskap har gått med på å betale alle utgifter til en forflytning til et sveitsisk sykehus, men kinesiske myndigheter nekter.

I går gikk norske helemyndigheter ut med en advarsel om å reise til Hongkong og den nærliggende kinesiske provinsen Guangdong på grunn av smittefaren.

ADVARER: Overlege Preben Aavitsland i Nationalt Folkehelseinstitutt og Direktør i Sosial og helsedirektoratet Bjørn Inge Larsen advarte i går nordmenn mot å reise til Hongkong.