Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske sjåfører varsler storaksjoner

Tidlig mandag vil lastebilsjåfører blokkere flere transportsentra i det vestlige Sverige. Gjennom disse sentrene går også mye av veitransporten til og fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i Finland har sjåførene satt i gang aksjoner mot høye dieselpriser. Nord for Jyväskylä, øst for Lahti, sørget fire trailere for en lang kø som sneglet seg fram i 10 kilometer i timen, melder det finske nyhetsbyrået FNB.

- Vi vil ha en dag på oss til å organisere blokaden, slik at den ikke rammer uskyldige tredje parter unødvendig hardt. Men mandag morgen braker det løs, sier de svenske sjåførenes pressetalsmann Håkan Alexanderson til nyhetsbyrået TT.

I en uttalelse krever sjåførene at reglene for svensk langtransport må harmoniseres med regelverket i EU for øvrig. De vil også at dieselavgiften må senkes med 1 krone og 12 øre, for å komme ned på samme nivå som i år.

Både i Stockholm, i Malmö og i Helsingborg var havnene lørdag blokkert av sjåfører og lastebileiere som protestert mot dieselavgiften.

(NTB)