Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske slott mørklagt i miljøkampanje

En time uten elektriske lys over hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske kongehuset slukket lyset på tre slott lørdag for å bidra til den internasjonale miljøkampanjen «Earth Hour».

Mellom klokka 20 og 21 lørdag kveld ble Stockholms slott, Drottningholms slott og Ulriksdals slott mørklagt.

Aksjonen organiseres av Verdens Naturfond WWF, en organisasjon som Sveriges kong Carl Gustaf støtter.

Hundrevis av byer i mer enn 35 land har lovet å delta i «Earth Hour»-kampanjen, opplyser arrangørene.

Blant andre kjente bygninger som ble liggende i mørke i en time lørdag kveld, var det kjente hotellet Burj al-Arab i Dubai.

Dubai er blant stedene i verden der forbruket per innbygger er aller høyest.

Kampanjen er et ledd i å øke bevisstheten rundt energisparing.

Sydney i Australia var først ut og klokka 10 norsk tid ble blant annet det berømte operahuset i Sydney og Harbour-brua mørklagt.

MILJØFOKUS:
Drottningholms slott blir mørklagt en time lørdag kveld. Det svenske kongehuset støtter den internasjonale aksjonen «Earth Hour» som skal skape bevissthet om nødvendigheten av energisparing. Foto: REUTERS/SCANPIX
MILJØFOKUS: Drottningholms slott blir mørklagt en time lørdag kveld. Det svenske kongehuset støtter den internasjonale aksjonen «Earth Hour» som skal skape bevissthet om nødvendigheten av energisparing. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Sydney deltok i «Earth Hour» - eller «Verdenstimen» - for første gang i fjor.

Da deltok mer enn to millioner mennesker og 2 000 forretninger og firmaer i kampanjen, noe som førte til at byens utslipp av klimagasser ble redusert med over 10 prosent den timen mørkleggingen varte.

I Norge markeres ikke «Earth Hour» i år, men WWF Norge opplyser på sine hjemmesider at de håper på et samarbeid med Oslo kommune neste år.

(NTB)

image: Svenske slott mørklagt i miljøkampanje
IKKE I NORGE: Mer enn 370 byer fordelt på 35 land deltar i miljømerkeringen. Arrangørene håper at også Norge vil delta til neste år.
FØRST UT: Australia, her ved Operahuset i Sydney, landets kanskje mest kjente landemerke, startet i kveld slå av lyset-maratonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!