Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske søstre slått, sparket og skambitt av ukjent mann

Nå har en av Sveriges største youtubere startet innsamlingsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De har blitt utsatt for en av de mest brutale forbrytelsene i svensk historie, mener den populære svenske videobloggeren Joakim «Jockiboi» Berg.

I en video publisert på Youtube i går, forteller han om kveldsbadet som utviklet seg til et blodig skrekkfilm-scenario for venninnene hans.

Søstrene Josefine (23) og Danielle (25) skal ha møtt en mann (28) de nylig hadde blitt kjent med, for å ta et kveldsbad. Deretter ble det drukket litt alkohol.

Helt uprovosert skal han plutselig ha angrepet dem gjennom biting, slåing og sparking.

Josefine ble trampet på hodet, og store deler av kinnet til Danielle ble brutalt bitt av.

Trodde hun skulle dø - Jeg tenkte jeg virkelig kom til å dø, for det sprutet så mye blod, forteller Danielle til Expressen.

Hendelsen fant sted natt til torsdag 26. mai i den svenske byen Motala.

Nå har en av Sveriges største videobloggere, Joakim «Jockiboi» Berg, startet en innsamlingsaksjon for søstrene, som også er hans barndomsvenner.

«På grunn av skadene, kan de ikke jobbe på mange uker,» forteller Berg i Youtube-videoen hvor han introduserer innsamlingen.
I skrivende stund har Youtube-videoen  over 400 000 visninger.

- Disse jentene trenger hjelp, og jeg vet at mine fans vil stille opp for dem, sier han til Dagbladet.

I videoen øverst i saken forteller Berg om den groteske hendelsen. Detaljene har han fått fra historiene til de to jentene.

Fire skadde De to jentene var ikke de eneste gjerningsmannen skal ha skadet.

Mannen rakk på kort tid å mishandle tre jenter, stjele en bil, og bryte seg inn i et hus hvor han også gikk til angrep på huseieren.

- På tyve minutter rakk han å ødelegge fire liv. Det er veldig skummelt, sier Berg.

Mannen ble pågrepet av politiet samme kveld, ifølge Expressen.

Gråt av glede Berg forteller at pengene fra innsamlingen skal hjelpe jentene til et bedre liv.

- På tre timer samlet fansen inn over 200 000 svenske kroner. Jeg pleier å ha mange seere på videoene mine, men har aldri sett at seertallet har økt så fort. Jeg er utrolig glad for at det er akkurat denne videoen som får slik oppmerksomhet, sier han.

Nå har søstrene kommet hjem fra sykehuset. Den ene jenta, Danielle Siljebäck, forteller at hun ble svært overrasket da hun hørte om innsamlingen.

- Jeg har det ikke så godt, men videoen fikk meg til å gråte av glede. Jeg vil ordne ansiktet mitt, da jeg kommer til å få et stort arr langs kinnet. Resten av pengene vil jeg gi til en organisasjon som støtter voldsutsatte kvinner og barn, sier hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!