Svenske spesialhunder deltar i nye søk i Hagen-saken

- Hundene er spesialtrent for søk etter døde mennesker i vann.

SE TV LIVE: Politiet gjennomfører nye undersøkelser rundt eiendommen ved Anne-Elisabeth Hagens hjem. Video: Christian Wehus / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

LØRENSKOG (Dagbladet): Det foregår i dag nye søk etter savnede Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog. Hagen har vært savnet i et halvt år, og politiet har i dag gjort nye søk i det nærliggende Langvannet og Vesletjern, som ligger like ved boligen til milliardærektemannen Tom Hagen.

To svenskregistrerte biler med hver sin politihund er i følge med politibetjentene fra Øst politidistrikt. De bidrar i søket. Tidligere i dag var en av hundene om bord båten som søkte i Langvannet.

Norsk politi på stedet opplyser til Dagbladet at hundene fra Sverige er spesialtrent for søk etter døde mennesker i vann.

På Vesletjern sitter det for øyeblikket én hund i båten som sirkulerer på tjernet, noe hundene er spesialtrent for. Politihunder i Norge er ikke trent på samme måte.

Begge hundeførerne var også svenske. Ingen av de svenske hundeførerne ville uttale seg til Dagbladet mandag ettermiddag, men viste til norsk politi.

SVENSK POLITI: Svensk politi ankom med to biler i ettermiddag. Foto: Amanda Nordhagen Walnum / Dagbladet
SVENSK POLITI: Svensk politi ankom med to biler i ettermiddag. Foto: Amanda Nordhagen Walnum / Dagbladet Vis mer

Tilhører politiet

Dagbladet har imidlertid fått bekreftet at de svenskregistrerte bilene tilhører politiet henholdsvis Linköping og Gävlen, øst i Sverige.

Tidlig i ettermiddag søkte politiet i Langvannet, før i 15-tida tok med seg båten de brukte i søket der videre til Vesletjern. Dette tjernet har ikke blitt undersøkt tidligere.

Like etter 17.30, ble båten dratt opp på land.

Søkene i vannene og ved eiendommen på Fjellhamar i Lørenskog vil pågå i tre dager. Det vil bli brukt både båt og kriminalhunder og hundesøket skjer i samarbeid med Kripos.

NYE SØK: Politiet gjennomfører nye undersøkelser rundt eiendommen ved Anne-Elisabeth Hagens hjem. Video: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Ingen nye spor

Politiet understreker at undersøkelsene har vært planlagt. De er ikke utløst av ny informasjon i saken, men snarere av at snø og is nå er borte som følge av varmere vær.

Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor og antas kidnappet av ukjente gjerningsmenn fra hjemmet. På stedet ble det funnet et brev med trusler.

SØK: Politihundene fra Sverige er spesialisert på søk i vann.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SØK: Politihundene fra Sverige er spesialisert på søk i vann. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ektemannen Tom Hagen er forretningsmann og milliardær.

Det er framsatt krav om 9 millioner euro i løsepenger for Anne-Elisabeth Hagen. Beløpet skal betales i kryptovaluta.

Det har vært kommunikasjon fra kidnapperne, som politiet mener er profesjonelle kriminelle. Dette har imidlertid bare vært enveiskommunikasjon, og det er ikke lagt fram bevis på at 69-åringen er i live. Dette til tross for at familien har sagt seg villige til å forhandle.

Politiet opplyser i pressemeldingen at sakens status er uforandret.

- Det har ikke vært noen kontakt med antatt motpart, og det har heller ikke kommet livsbevis. Politiets etterforskning fortsetter med samme styrke, skriver politiet.