Coronaviruset:

Svenske sykepleiere får dobbel lønn

Har jobbet 17 timer i strekk.

DOBBELT: Helsepersonell ved intensivavdelingene i Stockholm får dobbel lønn og lengre arbeidsuke. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
DOBBELT: Helsepersonell ved intensivavdelingene i Stockholm får dobbel lønn og lengre arbeidsuke. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse i dag meldte svenske Folkhälsomyndigheten at 333 personer har dødd av coronaviruset. Det er 51 personer bare det siste døgnet, ifølge Expressen.

Torsdag kveld ble det bestemt at man skal aktivere en kriseavtale for alle som jobber med intensivpasienter i Stockholm. Det betyr at vanlig arbeidstid nå blir utvidet til 48 timer i uka, og at de får over det dobbelte i timelønn enn de vanligvis får.

De skal også kunne lånes ut til andre steder i Sverige der det er behov for mer helsepersonell.

- Vi håper de har innsett alvoret etter alle rapportene som er kommet fra intensivavdelingen, sier Katja Fogelberg ved Karolinska Universitetsykehus. Hun er verneombud for Helseforeningen der.

Den siste tida har hun jobbet 17 timer i strekk.

- Når man er på en viss avdeling har vi en grense vi ønsker å nå opp til for hvordan ting skal se ut. Nå må vi legge oss under den, for vi pleier mange flere enn det vi vanligvis gjør.

Hun sier mange på avdelingen hennes er innlånte, og derfor ikke vant med å jobbe på en intensivavdeling.

Allerede til helga kan det bli slutt på ledige intensivplasser i hovedstaden, ifølge Dagens Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer