Svenske tente på feil pub

STAVANGER (Dagbladet): Svensken skal ha blitt så sur da han ble kastet ut fra nattklubben Taket i Stavanger, at han returnerte natta etter. Etter å ha helt bensin inn gjennom et vindu, tente han på - feil pub!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nabohuset til nattklubben Taket ligger nemlig puben Nåløyet, som ble totalskadd i brannen.

Politiet tror brannen natt til sist tirsdag er en hevnaksjon for at 32-åringen natta før ble kastet ut av nattklubben. Ifølge politiet skal svensken ha helt ei kanne bensin inn gjennom et knust vindu før han tente på.

Mannen er nå varetektsfengslet i to uker for grovt skadeverk, ifølge Stavanger Aftenblad.

Han ble pågrepet etter at vitner mener å ha sett ham natt til tirsdag i området der de to utestedene ligger. Mannen sjøl sier at han har vært i Stavanger sentrum den aktuelle natta, men at han er noe usikker på når og hvor han har oppholdt seg fordi han hadde ruset seg på alkohol og ecstasy. Men sjøl sier han at han ikke har noe med brannen å gjøre.

Et vitne skal ha sett en mann som løp fra utestedet og kjørte bort i en VW Jetta ved 04.45-tida tirsdag morgen da brannen startet.

Bilen hadde TF skilter, og det er bare to VW Jetta med disse skiltene i hele Rogaland fylke. En av dem eies av den svenske servitøren.

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha satt fyr på puben. Men mannen sjøl hevder at episoden på Taket er betydelig overdrevet.

- Han påstår at han overhodet ikke har noe med brannen på Nåløyet å gjøre, sier 32-åringens advokat, Leiv Bjørnsen, til Dagbladet.

TOTALSKADD: Puben Nåløyet (t.v.) ble totalskadd i brannen natt til tirsdag. Til høyre nattklubben Taket.