Terror

Svenske terrorister går fri - norske dømmes

Mens svensker som reiste til kalifatet slipper straff, sikrer en norsk lov at de som ville slutte seg til terroristene dømmes.

KRIGSFORBRYTELSER: Bildet er hentet fra en video der Den islamske stat viser massehenrettelser av irakere iført sivile klær. Foto: NTB Scanpix
KRIGSFORBRYTELSER: Bildet er hentet fra en video der Den islamske stat viser massehenrettelser av irakere iført sivile klær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Førstestatsadvokat og embetsleder ved Det nasjonale statsadvokatembetet, Jan Glent, er godt fornøyd med at den norske straffeloven gir mulighet til å straffe nordmenn som reiste, eller forsøkte å reise, til Den islamske stat og kalifatet.

- Lovbestemmelsen som vi fikk i juni 2013 har vært helt nødvendig for å straffeforfølge de som reiste eller forsøkte å reise til kalifatet og slutte seg til ISIL (også kjent som Den islamske stat, red.anm.), sier førstestatsadvokat Jan Glent til Dagbladet.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer