Konflikt på Mortensrud

- Svenske tilstander uten tillit

Videoer som ungdommer på Mortensrud har filmet og delt med Dagbladet, viser krangler og slåssing mellom dem og politiet. Situasjonen oppleves som håpløst urettferdig. Drapsetterforsker mener politiet ikke fører oversikt over tvangsbruken.

FILMER: Videoer som ungdommer på Mortensrud har filmet og delt med Dagbladet, viser krangler og slåssing mellom dem og politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre bevæpnede politimenn voktet inngangen til parkeringshuset på Mortensrud senter da klokka nærmet seg ni på kvelden 10. mars i år. En politimann kontrollerte en tjenestehund i bånd og sto klar til å løsne munnkurven for å slippe hunden løs om nødvendig.

På den skitne asfalten i parkeringsgarasjen sto seks-sju patruljebiler parkert rundt en rød Toyota. Politiet kontrollerte en bil de mente var mistenkelig. To menn i begynnelsen av 20-åra protesterte høylytt mot det de mente var en ulovlig ransaking av både dem og bilen. I mørket, ved taxiholdeplassen og T-banestasjonen ved siden av, sto et tjuetall sinte ungdommer.

Hendelsen dukket ikke opp på politiets Twitter-feed. Det var heller ikke et tilfeldig tips til redaksjonen som var årsaken til at en reporter befant seg på Mortensrud denne kvelden.

Det var en av ungdommene selv som hadde ringt og bedt Dagbladet dokumentere hvordan politiet gikk fram.

Dette er historien til noen av ungdommene som bor i et av Oslo mest utsatte områder.

Mortensrud

Den handler om følelsen av å stå alene mot Norge og en mur av mistillit, fra politi og samfunnet ellers. Og om skepsis og hat til politiet og myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.