Svenske Tobias skadd av bomben

Hjelpearbeider fra Leger uten grenser operert i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann på flukt utløste bombe

I går eksploderte en bombe i den egyptiske hovedstaden midt i en menneskemengde. Bomben ble utløst på en bussholdeplass i turistområdet ved et luksushotell ved et stort museum.

Selvmordsbomberen hoppet ned i en menneskemengde og utløste bomben da han var på flukt fra politiet.

Men dramaet var ikke over: En drøy time senere smalt det igjen, denne gangen ved en buss i gamlebyen. Søsteren og forloveden til mannen som sto bak det første angrepet, skjøt mot en buss og skadet flere turister. Begge kvinnene ble drept av politiet.

Svenske i bombedrama

En nordmann var inne på museet rett ved åstedet da bomben gikk av. Svenske Tobias Johansson (28) og kjæresten Franceska Catellani (26) var uheldigere. De befant seg i menneskemengden under broa da selvmordsbomberen hoppet.

Paret ble truffet av spiker og metallbiter fra bomben. Begge er blitt operert på universitetssykehuset i Kairo, skriver Expressen i dag.

Bomben ble utløst da Ehab Yousri Yassin hoppet ned i menneskemengden som sto under en bro. Egypteren ble selv drept av bomben, mens syv personer på holdeplassen ble skadet. Blant dem var Johansson og kjæresten.

Svenske Tobias skadd av bomben

Situasjonen til den svenske 28-åringen skal være alvorlig, men stabil ifølge Expressen.

Kom fra Darfur

Tobias Johansson kom rett fra sultkatastrofen i Darfur til Kairo. I Darfur har han vært på oppdrag for hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser. I går ble han selv rammet av terroren.

Paret hadde bestemt seg for å møtes på kjærlighetsferie i Egypt og kom til Kairo på fredag. Dagen etter var de på vei til de første turistattraksjonene da de ble rammet i bombedramaet.

I løpet av kort tid blir Johansson fløyet hjem til Sverige for videre behandling, skriver Aftonbladet.