Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske Tobias skadd av bomben

Hjelpearbeider fra Leger uten grenser operert i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann på flukt utløste bombe

I går eksploderte en bombe i den egyptiske hovedstaden midt i en menneskemengde. Bomben ble utløst på en bussholdeplass i turistområdet ved et luksushotell ved et stort museum.

Selvmordsbomberen hoppet ned i en menneskemengde og utløste bomben da han var på flukt fra politiet.

Men dramaet var ikke over: En drøy time senere smalt det igjen, denne gangen ved en buss i gamlebyen. Søsteren og forloveden til mannen som sto bak det første angrepet, skjøt mot en buss og skadet flere turister. Begge kvinnene ble drept av politiet.

Svenske i bombedrama

En nordmann var inne på museet rett ved åstedet da bomben gikk av. Svenske Tobias Johansson (28) og kjæresten Franceska Catellani (26) var uheldigere. De befant seg i menneskemengden under broa da selvmordsbomberen hoppet.

Paret ble truffet av spiker og metallbiter fra bomben. Begge er blitt operert på universitetssykehuset i Kairo, skriver Expressen i dag.

Bomben ble utløst da Ehab Yousri Yassin hoppet ned i menneskemengden som sto under en bro. Egypteren ble selv drept av bomben, mens syv personer på holdeplassen ble skadet. Blant dem var Johansson og kjæresten.

image: Svenske Tobias skadd av bomben

Situasjonen til den svenske 28-åringen skal være alvorlig, men stabil ifølge Expressen.

Kom fra Darfur

Tobias Johansson kom rett fra sultkatastrofen i Darfur til Kairo. I Darfur har han vært på oppdrag for hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser. I går ble han selv rammet av terroren.

Paret hadde bestemt seg for å møtes på kjærlighetsferie i Egypt og kom til Kairo på fredag. Dagen etter var de på vei til de første turistattraksjonene da de ble rammet i bombedramaet.

I løpet av kort tid blir Johansson fløyet hjem til Sverige for videre behandling, skriver Aftonbladet.

Hele Norges coronakart