RUTINENE KAN BLI SKJERPET: Hittil har det ikke vært noe krav om at svenske tollere skal ha munnbind under husransakelser. - Men det er ikke usannsynlig at vi må skjerpe rutinene, sier Tony Magnusson i det svenske tollvesenet etter hendelsen i Skåne. Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø / Dagbladet
RUTINENE KAN BLI SKJERPET: Hittil har det ikke vært noe krav om at svenske tollere skal ha munnbind under husransakelser. - Men det er ikke usannsynlig at vi må skjerpe rutinene, sier Tony Magnusson i det svenske tollvesenet etter hendelsen i Skåne. Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

Svenske tollere mystisk syke etter aksjon mot narko-fabrikk

Fortsatt en gåte hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Göteborgs-Posten som forteller hvordan et titall tollere ble syke etter at de hadde deltatt i et narkoaksjon hvor det blant annet designerdopet «Spice» ble beslaglagt.

Det begynte med en husransakelse 12. februar i et hus nordvest i Skåne, hvor det blant annet ble framstilt Spice. Det virket ikke som det var noe spesielt med aksjonen - inntil flere av politifolkene helga etter ble syke.

- Influensa? - Vi trodde det var influensa, sier Tony Magnusson, sjefen for Tollvesenets avdeling for bekjempelse av forbrytelser i Vestre Sverige til avisa.

Samme uke ble flere tollere syke. Flere av dem hadde deltatt i utredningen av beslaget fra Skåne. Det var da tjenestemennene begynte å bli mistenksomme.

- Totalt ble et titall medarbeidere her i Göteborg syke. Vi vet ikke hva som kan ha utløst det. Alle har blitt legeundersøkt, men ingen smitteemner har blitt funnet hittil, og vi har sendt deler av Spicebeslaget til analyse, sier Magnusson.

Nesten alle tollerne er nå tilbake på jobben.

- Ekkelt Selv om Magnusson ikke kan si med sikkerhet om Spicebeslaget er årsaken til sykdommen, har han gjort seg sine tanker om hvor farlig stoffet Spice er.

- Det er ekkelt når man ser hvordan det kunne ramme oss. Hvordan skal det ikke da påvirke de ungdommene som bruker stoffet, sier Tony Magnusson til Göteborgs-Posten.

Flere ble pågrepet i forbindelse med tilslaget mot leiligheten i Skåne. Om noen av disse har blitt rammet av sykdom, er ifølge Götebords-Posten uklart.