Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske tollere vil bære våpen på jobb

Men sjefen bremser.

 VIL HA VÅPEN:  Svenske tollere, her sammen med politi i Malmö ved grenseovergangen fra Danmark, vil bære våpen på jobb. Foto: Stig-Åke Jönsson, TT / NTB Scanpix.
VIL HA VÅPEN: Svenske tollere, her sammen med politi i Malmö ved grenseovergangen fra Danmark, vil bære våpen på jobb. Foto: Stig-Åke Jönsson, TT / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Økt grensekontroll og forhøyet terrortrusselnivå gjør at svenske tollbetjenter ønsker å kunne bære våpen i tjenesten.

Det forklarer hovedverneombud Marcel Gabara i Helsingborg-politiet til Svenska Dagbladet. Han opplyser at det dreier seg om tollere som er ute i felten og som nylig er blitt pålagt å gjennomføre grensekontroll.

- Vi har bare mulighet til å forsvare oss mot en ubevæpnet angriper, sier Gabara.

Ledelsen i det svenske tollvesenet er ikke enig med sine ansatte.

- Så langt har vi ikke hatt hendelser der et våpen kunne ha vært løsningen på problemet, sier nestleder Lars Kristofferson i Tullverkets krimforebyggende enhet. Han mener det ikke finnes noe konkret trusselbilde mot tollvesenet.

I dag er det kun personell som jobber med spesielle oppdrag innen tollvesenet som kan bevæpnes ved en særskilt beslutning.

Som følge av den økte terrorberedskapen har tollernes representanter nå kontaktet det svenske arbeidstilsynet for å få prøvd saken der.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media