En FARC-veisperring i Colombia. En svensk 54-åring er nå pågrepet og minstenkt for blant annet å ha finansiert geriljaens virksomhet. Foto: SCANPIX
En FARC-veisperring i Colombia. En svensk 54-åring er nå pågrepet og minstenkt for blant annet å ha finansiert geriljaens virksomhet. Foto: SCANPIXVis mer

Svenske utpekt som FARC-leder

Pågrepet i Venezuela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske 54-åringen mistenkes blant annet for å ha finansiert geriljaens virksomhet, skriver den colombianske avisa El Tiempo.

Mannen flyktet lørdag fra Stockholm via Frankfurt i Tyskland til Venezuela, der han umiddelbart ble pågrepet. Han risikerer nå å bli utlevert til Colombia.

Ifølge El Tiempo har svenske vært aktiv i geriljaen i 30 år. Han er opprinnelig fra Colombia, men kom til Sverige på begynnelsen av 1990-tallet og ble svensk statsborger i 1995. Blant bevisene mot ham skal være flere hundre e-poster som ble funnet i en PC som tilhørte den avdøde FARC-lederen Raul Reyes.

Venner og bekjente av mannen sier til svensk radio at han ikke var aktiv i Farc-geriljaen.

Svenske myndigheter forsøkte mandag forgjeves å få bekreftet at 54-åringen sitter i venezuelansk varetekt.

- Etter som saken er spredt så vidt i mediene, tror vi at det er slik, men vi har ingen offisiell bekreftelse, sier en talsmann for den svenske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået TT.

(NTB)