Svenske vant 19 millioner i poker

Martin de Kenjiff (32) gjorde rent bord under verdens største pokerturnering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spilleglade svensken sto igjen som vinner etter at World Poker Tour ble avsluttet i pokerbyen Las Vegas i morgentimene i dag.

Da var Martin de Kenjiff hele 21 millioner svenske kroner rikere. Premien tilsvarer 19 milioner norske kroner.

- Det største

Aftonbladets nettutgave møtte den lykkelige - men slitne - vinneren kort tid etter seieren.

Da hadde de Kenjiff allerede rukket å ringe og vekke sin 7-årige sønn i Stockholm, for å fortelle om pappas pokerflaks.

- Hva kan jeg si? Dette er det jo det største man kan vinne. Jeg er helt overveldet, sier han til avisa.

Den styrtrike pokerspilleren har allerede bestemt at sønnen skal få en del av seierspotten. I tillegg til at pappa skal ha en Cadillac.

Populær «sport»

World Poker Tour har på få år gjort poker til en publikumssuksess i USA. I årets turnering lå mer enn åtte millioner dollar - 55 millioner kroner - i potten. Dette er den største potten i offisiell pokerhistorie.

Da turneringen startet forrige mandag, hadde 343 spillere meldt seg på, blant dem superkjendisene Mimmy Rogers og Ben Affleck. Tre dager seinere var det bare seks spillere igjen. Inntil i morges - da svensken sto igjen som vinner.

Martin de Kenijff har livnært seg som profesjonell pokerspiler de siste 12 åra. Da er det vel ikke å undres over at han har bosatt seg i Las Vegas.

POKERANSIKT: Svenske Martin de Kenjiff (32) ved spillebordet under innspurten av verdens største pokerturnering på luksushotellet Bellagio Resort i Las Vegas.
DANKET UT AV SVENSKEN: Filmstjerna Ben Affleck er en pasjonert pokerspiller, og deltok i World Poker Tour. Han måtte imidlertid kaste inn håndkleet etter kort tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer