Svenske Victoria raser mot norsk politi etter «utlendingskontroll»:
- Åpenbart raseprofilering

- De kan ikke hoppe på hvem som helst basert på hudfarge, sier Victoria Kawesa om Bergenspolitiet, etter det hun opplevde som raseprofilering. Politiet kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

- SKAL ANMELDE: Den svenske forskeren og politikeren Victoria Kawesa sier hun kommer til å anmelde politiet i Bergen, etter en utlendingskontroll. Foto: FI Sverige
- SKAL ANMELDE: Den svenske forskeren og politikeren Victoria Kawesa sier hun kommer til å anmelde politiet i Bergen, etter en utlendingskontroll. Foto: FI Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg aksepterer ikke å bli trakassert, sier den svenske kjønnsforskeren Victoria Kawesa til Bergens Tidende.

42-åringen varsler at hun kommer til å anmelde politiet i Bergen, etter det hun selv beskriver som et ublidt møte med norsk politi.

I kraft av å være kjønnsforsker var hun invitert til et seminar ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Bergen forrige uke. Tirsdag, samtidig som sykkelfeberen herjet i byen, tok hun med seg kaffekoppen utenfor universitetsbygget i en pause.

- Bremset rett foran meg

Kawesa forteller at hun var på vei tilbake inn i bygget, da hun plutselig så en bil som kjørte i full fart mot henne.

- Bilen bremset rett foran meg. En ung kvinne hoppet ut og tok fram legitimasjon som viste at hun var fra utlendingspolitiet, og ba om å få se ID-kortet mitt, sier Kawesa til Dagbladet.

Hun forteller at hun ble sjokkert og at hun gjentatte ganger ba om en begrunnelse på hvorfor de ville se ID.

- Det eneste svaret jeg fikk var at det skulle de få lov til. De ville ikke se ID-kortet til kvinnen som var sammen med meg, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer