Svenskekokker fikk sparken etter å ha servert «negerboller»

- Vi mente ikke noe ille med dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Desserten som ble servert på restauranten Kåken ved Stureplan i Stockholm skal ha vært beskrevet som «Negerboller i en fin gammel lysestake med en mørk kvinne i kjole på» av to gjestekokker ved popup-restauranten «Kalle & Jocke hjärta Kåken».

- Ja, vi serverer sjokoladeboller, eller negerboller i en fin gammel lysestake med en mørk kvinne i kjole på, sier Joakim Almqvist, en av kokkene, til Dagens Nyheter.

Almqvist mener folk ikke har noen grunn til å bli opprørt.

- Vi mener ikke noe ille med dette. Vi spiller litt på at man som barn ikke fikk si negerboller, innen man forstod hvorfor man ikke fikk si det, sier han til avisen.

Etter at avisen tok kontakt med visedirektør Per Gunne i Stureplansgruppen, oppfordret Gunne kokken til å «gi et tillegg til den idiotkommentaren». Noe Almqvist også gjorde:

- Jeg ber så mye om unnskyldning om noen har tatt dette ille opp. Det var idiotisk tenkt av oss. Det er ikke noe vi har hatt på menyen lenge, og ikke noe vi kommer til å ha på menyen videre, sier han til DN.

Samme dag som den svenske avisen Dagens Nyheter omtalte saken fikk kokkene sparken.

Restauranten er eid av den svenske kjendiskokken Niklas Ekstedt. På sosiale medier reagerer han kraftig på menyen som hans kunder ble tilbudt.

«Det er utelukkende personer som har uttalt seg hodeløst, i troen om at det skulle bli oppfattet som humor. Jeg ble like sint som ledelsen nå jeg fikk vite om saken... Vi har avsluttet samarbeidet med personene det dreier seg om! Og jeg ber om unnskyldning om noen føler seg støtt».