Svenskekongen med følelsesladet hyllest

Prinsesse Madeleine ble tydelig rørt. Lørdag gifter hun seg med sin forlovede Chris O'Neill.

FORLOVET: Chris O'Neill og den svenske prinsessen Madeleine ska gifte seg i lørdag. I dag var det taler og fest. FOTO: Kungahuset
FORLOVET: Chris O'Neill og den svenske prinsessen Madeleine ska gifte seg i lørdag. I dag var det taler og fest. FOTO: KungahusetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På selveste nasjonaldagen i  Sverige, under solen på Skansen, kom far med en hedersbevisning til sin datter. Hele kongefamilien og Madeleines forlovede, Chris O'Neill, var til stede under festen, skriver Expressen.

- Fylt av glede - Å få se vår datter gifte seg, fyller oss med både glede og minner. Glede over at du har funnet kjærligheten og noen å bygge din framtid med, og minner over alt vi har fått oppleve med deg fra første blikk og latter, til den du er i dag, sa kong Carl Gustaf.

Den kjærlighetsfulle talen var kort, men kongen rakk å komme innom flere temaer. Han viet også tid til å snakke om det forelskede paret.

Madeleine ble tydelig rørt av farens tale, ifølge Aftonbladet.

- Sommeren kan være forelskelsens tid, en tid da man kanskje finner kjærligheten og da mange velger å gifte seg, og en av disse er i år vår yngste datter prinsesse Madeleine. Om bare to dager gifter hun seg hun seg med sin forlovede Christopher O'Neill, sa svenskekongen.

Trygghet og kjærlighet - Kanskje er det noe alle foreldre kjenner seg igjen i, og det minner oss om hva livet egentlig handler om. For hva er vi egentlig uten våre kjære og den trygghet og samhørighet som våre familier skjenker oss, sa kongen fra talerstolen.

På sedvanlig vis avsluttet kongen talen ved å rope «Leve Sverige!», og publikum svarte spontant med tre «Hurra!»

Etter feiringen på Skansen inviterte kongen til nasjonaldagsmarkering på slottet. Både representanter fra den svenske Riksdagen, regjeringen og utenlandske ambassadører var på gjestelisten.

De kongelige hadde et tett program på nasjonaldagen. Fra flaggheising tidlig på dagen til seremonier og vaktavløsning på slottet, med ekstra pomp og prakt. I dag ble det forlovede paret kjørt med kortesje gjennom Stockholm sentrum, til vill jubel fra publikum.