Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensken hang med verdens største stjerner. Nå er han dømt til livstid i Dubai

- Jeg drømmer om å få komme tilbake til mitt vanlige liv, skrev supermodellen fra cella.

I FENGSEL: Mannen la ut dette bildet av seg selv i september i fjor, sammen med et innlegg der han beskrev sin situasjon.
I FENGSEL: Mannen la ut dette bildet av seg selv i september i fjor, sammen med et innlegg der han beskrev sin situasjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske 29-åringen som er dømt til livstid i fengsel i Dubai for kokainbesittelse er en verdenskjent fotomodell. Han har jobbet for en rekke av verdens aller største motehus, prydet magasinforsider på noen av verdens mest prestisjefylte moteblader og tjent store penger på modelljobber og TV-oppdrag.

Mannen har erkjent å ha vært i besittelse av 21 gram kokain da han ble pågrepet ved det fasjonable Armani-hotellet, like ved landemerket Burj Kalifa i Dubai.

I retten forklarte mannen at dopet - som var fordelt på 11 porsjonspakker - hadde vært utelukkende til eget bruk.

29-åringen ble ikke trodd.

Skrev Facebook-innlegg På sin Facebook-side, der har han over 130 000 tilhengere, har mannen lagt ut bilder av seg selv sammen med en rekke av verdens aller største stjerner. Smilende poserer han med Diego Maradona, 50 Cent, Gerald Butler, Carmen Electra, Jay Leno og Pamela Anderson - for å nevne noen.

På Facebook har han også kommentert saken som snudde livet hans opp-ned:

- I dag er det nøyaktig fire måneder siden jeg forsvant fra verden. Hver kveld drømmer jeg om å våkne opp igjen og få komme tilbake til mitt vanlige liv - men fortsatt våkner jeg opp på en annen planet, borte fra alt og alle jeg kjenner. Jeg vet ingenting om hvor jeg ender opp, heter det i et Facebook-innlegg mannen la ut i september i fjor.

- Nå innser jeg verdien i de hverdagslige ting. Jeg forstår at det er de små tingene som gjør livet vakkert, heter mannen videre.

Han har også lagt ut et bilde av seg selv, tatt i fengsel. Der har han en slitt T-skjorte og et stort skjegg - en kraftig kontrast til mannens glamorøse image fra tidligere.

Kastes ut I tillegg til livstidsdommen ble svensken idømt en bot på drøyt 80 000 kroner. Det er ventet at livstidsdommen vil bli gjort om til en tidsavgrenset - men lang - straff, ifølge Gulf News.

I dommen går det fram at mannen skal bortvises fra Dubai etter endt soning.

- Jeg skulle bruke kokainet selv. Det var ikke for videresalg, forklarte mannen i retten.

- Villedet Hans forsvarere prosederte på saksbehandlingsfeil fra politiets side.

MED MARADONA: Fotballegenden er bare en av mange superstjerner som den svenske supermodellen har festet med i løpet av sin karriere i motebransjen. Her er Maradona fotografert i Dubai ved en annen anledning. Foto: AP / NTB scanpix
MED MARADONA: Fotballegenden er bare en av mange superstjerner som den svenske supermodellen har festet med i løpet av sin karriere i motebransjen. Her er Maradona fotografert i Dubai ved en annen anledning. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Ransakingsordren bør annuleres fordi politiet behandlet tipset de fikk helt galt, sa 29-åringens forsvarer i retten.

- Tipset til politiet gikk på at min klient var i besittelse av et helt annet stoff enn det som ble funnet i hans besittelse. Og vi ber om at politiet ser bort ifra min klients tilståelse, sa advokaten videre.

- Den ble gitt til vanlige politifolk, og ikke til påtalemyndigheten - som ville vært rette organ. Han ble skremt og villedet under pågripelsen.

Fikk tips Advokaten la også vekt på at 29-åringen aldri tidligere var dømt for noe kriminelt, verken i Dubai eller i hjemlandet Sverige.

En løytnant fra narkopolitiet i Dubai bekreftet at politiet hadde slått til etter et tips - om at 29-åringen var i besittelse av dop, og lette etter mulige kjøpere.

- Vi fikk formell tillatelse til å pågripe mannen 14. mai, etter at en informant hadde opplyst oss om at han befant seg utenfor et hotell i Bur Dubai. Vi fant kokainet i lomma hans, hvorpå mannen tilsto at han skulle selge dopet, forklarte politimannen i retten.

Det er 15 dagers ankefrist.

LUKSUS: Her ved Armani-hotellet i Dubai ble 29-åringen pågrepet i mai i fjor. Foto: AFP / NTB scanpix
LUKSUS: Her ved Armani-hotellet i Dubai ble 29-åringen pågrepet i mai i fjor. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!