Svensken har angrepet dørvakter tidligere

For halvannet år siden ble svensken (27), som er siktet for å ha slått Anne Wendy Madsen så hun døde, bøtelagt etter å ha slått og sparket en dørvakt.

BLØDNINGER: Bildet avden dørvakta Anne Wendy Madsen, som døde av blødninger i hodet etter slag hun fikk, mens hun var på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
BLØDNINGER: Bildet avden dørvakta Anne Wendy Madsen, som døde av blødninger i hodet etter slag hun fikk, mens hun var på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND (Dagbladet): Svensken ble pågrepet etter en omfattende slåsskamp med en dørvakt utenfor Daimlers i Porsgrunn natt til 23. Oktober 2010. Norsk politi visste ikke at de hadde med en dreven voldsmann å gjøre.

- Så langt vi kan sjekke ut påstanden om at han skal være etterlyst, finner vi ingen tegn på at det stemmer, forteller politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til Dagbladet.  

Sparket i skrittet Etter at svensken, ifølge www.pd.no, hadde slått og sparket en dørvakt i skrittet, klarte dørvakta å holde mannen til politiet kom. Svensken ble innbrakt for forholdet, og idømt en bot på 8000 kroner for ordensforstyrrelser.  

- Vi hadde ikke annet å gjøre den gangen, sier Ljosåk.  

Han presiserer at det folk er dømt eller etterlyst for, internt i andre land, kan ikke norsk politi ha oversikt over. Nå har imidlertid politiet i Telemark etterlyst hans synderegister i Sverige.  

Etterlyst Selv om Norge ikke var oppmerksom på svenskens omfattende kriminelle liv i hjemlandet, viser flere domfellelser at det er voldshistorier i den siktede svenskens liv.

I alt åtte saker er mannen registrert med i det svenske rettsapparatet har Dagbladet så langt fått vite. Hovedsakelig har han begått dem i Stockholm-området, hvor han har bodd det meste av sitt liv. I noen av sakene er det i tillegg knyttet flere kriminelle forhold. Blant annet vold og narkotika.

Tingretten i Solna har for øvrig etterlyst svensken, etter at han har unnlatt å møte i retten for forhold han er tiltalt for.

Han meldte utflytting til Norge den 22. Juni 2010. I dag har han kjæreste og et lite barn, som bor i Grenland.  

Husker ikke I forbindelse med varetektsfengslingen av 27-åringen, har han fortalt at han ikke husker noe av det som skjedde. Mannen avviser slag mot Anne Wendy Madsens hode. Vitner forteller om noe annet.

FALT OM: Venninne og arbeidsgiver Jane Luggens på stedet der Anne Wendy Madsen falt om. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
FALT OM: Venninne og arbeidsgiver Jane Luggens på stedet der Anne Wendy Madsen falt om. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Den foreløpige obduksjonen viser at hun døde av blødninger i hodet, men kan ikke konkluderes med om blødningene skyldes slaget fra svensken, eller om det foreligger andre forhold.

På begjæring fra sin advokat Morten Wexels er svensken nå underlagt medisinsk behandling, da han har tatt utfallet av bråket svært hardt. Mannen er dømt til fire ukers varetekt, der to uker er med brev- og besøkskontroll.

Kriseteam Ved utestedet Sailors Inn, der Anne Wendy Madsen arbeidet, hersker det dyp sorg. Innehaver Jane Luggens forteller at Anne var hennes nære venn og fortrolige, og den som hjalp henne med å få svensken vekk da han laget bråk lørdag kveld.

For at ingen ved utestedet, som består av kvinnelige ansatte, skal få traumer og problemer siden, har Luggens kontaktet Porsgrunn kommunes kriseteam for å få hjelp til å takle dødsfallet.

UTESTEDET: her ved utestedet Sailors Inn arbeidet Anne Wendy Madsen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
UTESTEDET: her ved utestedet Sailors Inn arbeidet Anne Wendy Madsen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer