«KALLA FAKTA»: Han kastet den lille dattera si ned på betongen fra et kraftverk. Her er traileren til TV4s program «Kalla Fakta» om saken. Video: TV 4 Vis mer Vis mer

Svensken kastet babyen sin 20 meter ned på betongen.
- Jeg var et monster

Snakker ut for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I august i fjor kastet en 33 år gammel mann sin elleve måneder gamle datter fra et kraftverk i Jämtland, slik at hun falt ned på betongen 20 meter under.

Nå snakker mannen (34), som ble dømt til fengsel i tolv år for blant annet drapsforsøk og mishandling, for første gang ut om hendelsen.

Det er TV4 som har snakket med mannen, gjennom sitt program «Kalla Fakta».

- Verste jeg har sett

Da politiet kom til stedet i fjor sommer, så de babyen ligge nesten livløs på betongbakken.

- Det var forferdelig å se noe som liknet på en dukke femten meter ned, som bare rørte litt på den ene armen. Det er det verste jeg noensinne har sett, sa en av politibetjentene under rettssaken i oktober i fjor. Det skriver Aftonbladet.

Til tross for alle omstendigheter overlevde den unge jenta, som nå er to år gammel.

Til TV 4 forteller mannen at det hele bunnet i en krangel med sin daværende kone, og mor til barnet. I tillegg til drapsforsøk ble mannen også tiltalt for vold og trusler mot kona da hun prøvde å stoppe ham i å skade barnet.

- Jeg vet at vi hadde kranglet om noe, men jeg husker ikke nøyaktig hva det handlet om. Jeg vet ikke hvorfor jeg tok datteren med til kraftverket.

Mannen sier at han ikke husker noe fra selve hendelsen, men at han kom til seg selv igjen da han våknet opp i varetekt.

- Jeg forsto at noe alvorlig hadde skjedd. At jeg hadde slått kona, kanskje.

- Jeg var et monster

I TV4s program kommer det fram at mannen på grunn av ryggproblemer gikk på en rekke sterke medikamenter som morfin og søvntabletter. Tablettene gjorde ham etter hvert avhengig, noe som skal ha ført til at han «mistet grepet».

I forkant av datterens fall ble flere naboer vitne til at familiefaren oppførte seg voldsomt hjemme. Han kastet et bord ut av et vindu og skal i dette tidsrommet også ha vært voldelig mot kona, skrev Dagbladet om saken i fjor.

Til TV4 forteller han at medikamentbruken gikk utover hele familien.

- Folk tok avstand når de merket at noe var feil. Til slutt var vi helt isolerte.

Mannen ble likevel regnet som tilregnelig under lovbruddet, og dermed dømt til fengselsstraff.

- På et tidspunkt har jeg gjort et bevisst valg, og det må jeg stå for. Det kan ikke finnes noen annen forklaring på at man kaster et barn fra et kraftverk. Jeg var et monster, forteller han.