Svenskene avbryter ubåtjakten

Det svenske forsvaret avbryter jakten på en fremmed undervannsfarkost i Stockholms skjærgård.

AVBRYTER SØKET: Korvetten HMS Stockholm var  i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
AVBRYTER SØKET: Korvetten HMS Stockholm var i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige fredag igangsatte det svenske forsvaret en stortilt sjøoperasjon utenfor Stockholm etter at det ble varslet om fremmed undersjøisk aktivitet i Stockholms skjærgård.

Ganske nøyaktig én uke senere melder det svenske forsvaret at de avbryter den store søkeinnsatsen i Stockholms skjærgård.

- Normal beredskap - Klokka 8 fredag morgen ble hoveddelen av den marine etterretningsoperasjonen som har vært gjennomført i Stockholms skjærgård siden forrige fredag, avsluttet, skriver Försvarsmakten i en pressemelding.

- Det innebærer at hoveddelen av fartøyene har lagt til kai, og gått tilbake til normal beredskap. Det vil bli værende noen mindre bakkeenheter med spesifikke oppgaver i området.

Det svenske forsvaret vil holde en pressekonferanse i Stockholm klokka 10.00.

- Ikke nedtrapping Under en pressekonferanse på onsdag meldte forsvaret at den pågående operasjonen i skjærgården gikk inn i en ny fase, men nektet for at det var snakk om noen nedtrapping.

- En del av fartøyene har gått i havn for en sjekk. Besetningen kommer til å bli om bord og ha høy beredskap. Bakke- og flyenheter, samt noen marine enheter, blir værende i området, sa forsvarets pressetalsmann Erik Lagerstedt på en pressekonferanse onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer