TROLLHÄTTAN 20090218
PÅ VEI I GRØFTA: Saab er i ferd med å gå konkurs, og verken svenskene eller regjeringen er veldig interessert i å spytte inn milliarder for å redde dem. Foto: SCANPIX
FOTO Erik Abel / SCANPIX /
TROLLHÄTTAN 20090218 PÅ VEI I GRØFTA: Saab er i ferd med å gå konkurs, og verken svenskene eller regjeringen er veldig interessert i å spytte inn milliarder for å redde dem. Foto: SCANPIX FOTO Erik Abel / SCANPIX /Vis mer

Svenskene dolker Saab i ryggen

Spørreundersøkelse viser at bare en tredjedel av svenskene vil hjelpe Saab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fersk Sifo-undersøkelse viser at svenskene støtter næringsminister Maud Olofsson i hennes nei til å pumpe penger inn i konkurstruede Saab skriver nettstedet di.se.

Halvparten av de spurte synes ikke den svenske stat skal gripe inn for å redde Saab.

Bare hver tredje spuurte svarer at de vil at regjeringen skal gå inn med milliardstøtte til det kriserammede selskapet.

Tusen personer har deltatt i undersøkelsen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har tidligere uttalt at det er uaktuelt å finansiere bilindustrien. Opposisjonen mener imidlertid at regjeringen nå må tre støttende til for å redde arbeidsplasser og sette en stopper for usikkerheten som råder blant de Saab-ansatte.

4000 Saab-ansatte står i fare for å miste jobben dersom selskapet går konkurs som følge av at General Motors vil kvitte seg med det. En konkurs vil få ringvirkninger for flere firmaer enn Saab, og man frykter at over 10 000 svensker kan miste jobben.

I Sifo-undersøkelsen er det de unge svenskene som er mest positive til å støtte Saab. Drøyt 40 prosent av svenskene i aldersgruppen 15-29 år synes regjeringen skal gripe inn. Blant de spurte over 65 år er det bare 20 prosent som mener det samme.

I dag er det styremøte i Saab, og det er ventet at selskapet vil be om konkursbeskyttelse. Deretter skal selskapet rekonstrueres, og spekulasjonene har allerede startet om hvem som vi få det prestisjefylte oppdraget.