Svenskene frykter de har dioksin-kjøtt i hyllene

Har importert tonnevis av svinekjøtt fra Irland. 25 land kan være rammet av dioksin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Storbritannia tømmes nå matvareforretninger for irsk svinekjøtt, og forbrukerne blir bedt om å styre unna skinke og bacon fra både Irland og Nord-Irland, skriver Daily Mail.

Bekymringen øker etter avsløringen av at gårder i Irland og Nord-Irland skal ha gitt grisene fôr som inneholder stoffet dioksin. Dioksin kan ifølge Wikipedia ha en rekke skadelige effekter, er kreftfremkallende og kan gi hudsykdommer.

Nå går også giftalarmen i Sverige, og det gjelder å være på vakt dersom man planlegger julematinnkjøp hos söta bror.

Tonnevis av irsk svinekjøtt kan allerede ha nådd svenske forbrukere. Ifølge avisa Expressen er juleskinke, bacon, svinefilet, pølse, skinke og svinefarse produkter som kan være berørt.

25 land berørtSvenske myndigheter sier at folk ikke bør la seg skremme.

- dioksin er bare farlig dersom man får i seg store mengder. Det får man ikke gjennom en bit kjøtt. Likevel er dette alvorlig, ettersom dioksin er et stoff som ikke skal forekomme i næringsmidler, sier leder av tilsynsavdelingen i svenske Livsmedelverket, Peter Brådenmark, til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer