Svenskene frykter seriemorder

Politiet har identifisert to av de tre mystiske likene i Stockholm-området. Nå leter de etter det siste hodet og frykter at en seriemorder går løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM/OSLO (Expressen/Dagbladet): I løpet av bare drøyt to uker har politiet i Sverige gjort fire makabre likfunn i og rundt Stockholm.

30. mars ble avkappede armer, bein og et hode funnet i en sekk under Centralbroen i sentrum av Stockholm. 10. april ble overkroppen til den samme personen funnet i en bag like ved.

På bakgrunn av undersøkelser av tannstilling og kjennetegn på kroppen, har svensk politi nå identifisert det første liket. Han omtales som en mann med kvinnelige trekk, skriver Expressen.Det har tidligere blitt sagt at tennene har vist at mannen kommer fra Norden, trolig Sverige. Politiet i Norge og de andre nordiske landene har blitt bedt om bistand til å identifisere mannen.

Gammel kjenning

Lørdag dukket det opp nye likdeler to steder sør for hovedstaden: I et skogsområde i småbyen Gnesta fant to 14 år gamle jenter på ridetur et lik av en mannsperson, pakket inn i en plastsekk.

Liket ble obdusert i går, og politiet er nå sikre på hvem den døde mannen er.

-  Han er drept med flere skudd på kloss hold, sier en kilde til Expressen.

Politiet er sparsomme med opplysninger om mannen.

-  Det er en middelaldrende mann, men vi vil ikke gå ut med mer siden de pårørende ikke er underrettet, sier Christer Sjöblom, kriminalsjef ved Söderortspolitiet til det svenske nyhetsbyrået TT.

Den drepte skal være en gammel kjenning av politiet, men betegnes ikke som tungt kriminell.

Død i et halvt år

Mannen ble meldt savnet for flere måneder siden, og rettsmedisinerne som har undersøkt mannen, mener han kan ha vært død så lenge som et halvt år. Mannens bart var et av politiets få spor i jakten på hans identitet. Liket var påkledd, men ille tilredt og utsatt for grov vold. I motsetning til de to andre funnene var ikke liket partert.

-  Vi har klassifisert det som mord, bekrefter kriminalsjef Sjöblom.Politiet tror mannen har blitt drept og lagt ut skogen. Her skal vitner ha sett en mistenkelig bil i området fredag kveld. Det kan ha sammenheng med likfunnet. Kroppen var trykket sammen i fosterstilling for å få plass i sekken. Politiet tror liket hadde ligget i skogen i minst ett døgn.

Leter etter hodet

Det tredje likfunnet ble rapportert seinere lørdag kveld. Da oppdaget forbipasserende ved Sturenhof slott i Norsborg beinrester i en grop. Trolig er det hofte- eller lårbein, og kragebein, som lå i gropen. I nærheten fant politiet restene av ei skjorte og ei skinnjakke.

Likdelene lå delvis begravd, og etter å ha gravd opp større deler av området fant politiet i går flere beinrester. Likdelene kan ha ligget der i flere år, og politiet frykter at vedkommende er blitt drept. Liket er ennå ikke identifisert.-  Jeg tror vi trenger å finne hodet for å kunne identifisere ham, sier Christer Johansson til TT.

FUNNSTEDET: Polititeknikere undersøkte i går gravstedet i Norsborg der det ble funnet flere likrester på lørdag. De håper å finne hodet for å kunne identifisere liket. Foto: Expressen