Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenskene jubler over rekordstor grensehandel

Mens avgiftsøkningen på alkohol og sigaretter i Norge trer inn ved nyttår, gnir søta bror seg i hendene. Aldri før har nordmenn handlet så mye på svenskesida av grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omsetningen hos Nordby Mat i Strömstad har gått opp med hele 15 prosent.

 Totalt har grensehandelen med Sverige økt med 18 prosent i forhold til i fjor, melder NRK Dagsnytt. Dette innebærer at nordmenn har lagt igjen 1,12 milliarder kroner på svensk side av Østfold-grensa i år.

 - Vi tjener godt på dere nordmenn og er veldig fornøyde, forteller butikkansvarlig for Nordby Mat, Göran Svensson, i Strömstad til Dagbladet :på nettet i formiddag.

  Nordby Mat kan skilte med en økning i omsetningen på hele 15 prosent i de siste månedene.

Glad for avgiftsøkningen

- Vi er også glade for at avgiftene på sigaretter går opp i Norge ved nyttår, sier Svensson.

  Han utelukker ikke at sigarettsalget vil øke kraftig når røykere i Norge fra årsskifte må ut med fem kroner ekstra for en 20-pakning. Prisen for en sigarettpakke i Sverige vil ligge rundt 15 kroner under den norske etter avgiftsøkningen.

Kroner også til Norge

Men ikke så galt at det ikke er godt for noe:

  - Hvis det er noen nordmenn som synes det er synd at så mange kroner blir lagt igjen i Sverige, kan jeg fortelle at det norske Forbrukersamvirket eier halvparten av butikken vår.

 - Så noen penger kommer jo tilbake til Norge også, trøster Svensson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!