Svenskene latterliggjøres i russiske medier

«Vi kan jo ikke se den grensa under vann.»

«SANNHETEN» Russiske medier gjør narr av svenskenes jakt på det som antas å være en russisk ubåt ved Stockholm. Faksimile: The Moscow Times
«SANNHETEN» Russiske medier gjør narr av svenskenes jakt på det som antas å være en russisk ubåt ved Stockholm. Faksimile: The Moscow Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spekulasjonene har vært utallige, etter at det svenske forsvaret fredag meldte om en ubåtalarm i Stockholms skjærgård. I helga avslørte Svenska Dagbladet at svenske myndigheter plukket opp en nødsamtale fra ubåten.

Det skal ha vært radiokontakt mellom ubåten og en sender som svenske myndigheter mener befinner seg i den russiske eksklaven Kaliningrad. Samtalen indikerte at ubåten er russisk, og at båten har skader.

- Se til Nederland Russerne mener på sin side at ubåten svenskene jakter på kan være nederlandsk.

- For å redusere spenningsnivået i Østersjøen, og samtidig spare svenske skattepenger, anbefaler vi Sverige å be om svar fra den nederlandske flåten, sa en russisk forsvarskilde til nyhetsbyrået RIA Novost i går.

- Det er ikke oss Nederland gjennomførte en militærøvelse sammen med blant andre Sverige forrige uke, men den nederlandske marinens farkoster skal for lengst ha forlatt svenske farvann, skriver Aftonbladet.

- Vi deltok i en øvelse med Sverige, men vi har ikke blitt værende i svensk farvann etter det, sier Frank Schipper ved den nederlandske ambassaden i Stockholm til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer