Svenskene latterliggjøres i russiske medier

«Vi kan jo ikke se den grensa under vann.»

«SANNHETEN» Russiske medier gjør narr av svenskenes jakt på det som antas å være en russisk ubåt ved Stockholm. Faksimile: The Moscow Times
«SANNHETEN» Russiske medier gjør narr av svenskenes jakt på det som antas å være en russisk ubåt ved Stockholm. Faksimile: The Moscow TimesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spekulasjonene har vært utallige, etter at det svenske forsvaret fredag meldte om en ubåtalarm i Stockholms skjærgård. I helga avslørte Svenska Dagbladet at svenske myndigheter plukket opp en nødsamtale fra ubåten.


Det skal ha vært radiokontakt mellom ubåten og en sender som svenske myndigheter mener befinner seg i den russiske eksklaven Kaliningrad. Samtalen indikerte at ubåten er russisk, og at båten har skader.

- Se til Nederland Russerne mener på sin side at ubåten svenskene jakter på kan være nederlandsk.


- For å redusere spenningsnivået i Østersjøen, og samtidig spare svenske skattepenger, anbefaler vi Sverige å be om svar fra den nederlandske flåten, sa en russisk forsvarskilde til nyhetsbyrået RIA Novost i går.

- Det er ikke oss Nederland gjennomførte en militærøvelse sammen med blant andre Sverige forrige uke, men den nederlandske marinens farkoster skal for lengst ha forlatt svenske farvann, skriver Aftonbladet.


- Vi deltok i en øvelse med Sverige, men vi har ikke blitt værende i svensk farvann etter det, sier Frank Schipper ved den nederlandske ambassaden i Stockholm til avisa.


- Den aktuelle ubåten er nå i Tallinn. Jeg kan med 100 prosent sikkerhet si at det ikke er den som har utløst leteaksjonen, sier han videre.

Ikke overbevist. «Er det en fugl? Er det et fly? Nei, da må det være en russisk ubåt? Eller ...» Det skriver den russiske avisa The Moscow Times, som heller ikke virker helt overbevist om at det er en russisk ubåt som befinner seg i den svenske skjærgården.


Under tittelen «Sannheten om den 'russiske' ubåten nær Stokholm», har avisa gått grundig til verks med å samle Twitter-meldinger som latterliggjør og sår tvil om svenskenes ubåtteorier.


Her er noen av dem: