Svenskene opphever arrestordren mot Julian Assange. Britene sier de likevel vil pågripe ham

Var siktet for seksuelle overgrep.

MEDHOLD AV FN: På dette bildet, tatt utenfor den ecuadorianske ambassaden i fjor, viser Julian Assange fram FN-rapporten som slår fast at han er utsatt for vilkårlig frihetsberøvelse. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix
MEDHOLD AV FN: På dette bildet, tatt utenfor den ecuadorianske ambassaden i fjor, viser Julian Assange fram FN-rapporten som slår fast at han er utsatt for vilkårlig frihetsberøvelse. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Britisk politi sier ifølge Reuters at Assange vil bli pågrepet hvis han forlater den ecuadorianske ambassaden i London. Dette bunner i den britiske arrestordren som ble utstedt da han ikke dukket opp i en tingrett i London i juni 2012.

LONDON/OSLO (Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange (45) har siden 2012 sittet i den ecuadorianske ambassaden i London, fordi Sverige har hatt en stående internasjonal arrestordre på ham etter anklager om seksuelle overgrep.

Men i dag melder Expressen at den svenske påtalemakten har opphevet arrestordren mot australieren. De har hatt frist på seg til i dag med å bestemme seg for om de vil opprettholde ordren.

Saken henlegges

«Jeg har i dag besluttet å oppheve Stockholms tingsrätts kjennelse av den 18. november 2010 om fengsling av Julian Assange i hans fravær, og tilbakekalle den europeiske arrestordren», skriver riksadvokat Marianne Ny til tingsrätten.

Riksadvokatens beslutning innebærer at siktelsen mot ham i Sverige (sv. «misstänkt på sannolika skäl») frafalles.

- Det er en total seier for Julian Assange, sier hans svenske advokat Per E. Samuelsson til Sveriges Radios nyhetsprogram «Ekot».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer