Svenskene raser mot Tormod - igjen!

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): Tormod Hermansen vil legge Telia/Telenors hovedkontor for mobilkommunikasjon til Oslo, viser en hemmeligstemplet utredning. Svenskene raser, og mener at plasseringen er komplett ulogisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telegigantens styre avgjør i dag hvor hovedkontorene for mobilkommunikasjon og internett skal ligge.

Sveriges næringsminister Björn Rosengren har gjentatte ganger understreket at hovedkontorene til de ulike forretningsområdene må plasseres der det er strategisk riktig.

- Da er det selvsagt at mobil-hovedkontoret legges til Stockholm, sier han.

Men Tormod Hermansen og den kommende sjefen for mobildivisjonen, Arve Johansen, vil det annerledes.

Fyrtårn på Fornebu

De vil gjøre hovedkontoret for mobilkommunikasjon til selve fyrtårnet i det planlagte IT-senteret på Fornebu, skriver Expressen i dag.

I en rapport merket «Strictly company confidential» - strengt hemmelig - framheves Sveriges sentrale posisjon innen mobil kommunikasjon, ikke minst takket være Ericsson og Telias strategiske samarbeid. Stockholm har forskningen, kompetansen, tilgang på kvalifisert arbeidskraft, samarbeidspartnere og børsen der IT-aksjer handles.

Oslo har en visjon, kommenterer svenskene syrlig.

Rabalder

Den hemmeligstemplede utredningen er utarbeidet av to representanter fra Telia og to fra Telenor. Arve Johansen har ledet arbeidet. Han mener et mobilhovedkvarter i Oslo vil «trone over alt annet og dra til seg oppmerksomhet og ressurser som ikke må undervurderes.»

Utredeningen kommer garantert til å skape rabalder både i og utenfor styrerommet. Det er innen mobilkommunikasjon og internett konsernets fremtiden ligger. Det er her den svensk-norske telegiganten skal ekspandere utover i Europa og verden.