Svenskene rystes av norsk Emil-parodi

Sex, sprit & dop i ny serie om Emil i Lønneberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Håvard Lilleheies sexparodi på «Emil i Lønneberget» skaper bølger i Sverige. Broderfolket mener at Lilleheie skjender arven etter Astrid Lindgren.

Lilleheie slipper sine Emil-sketsjer - fulle av sex, sprit og dop - løs på tv, samtidig som hele Sverige feirer hennes fantastiske barnebokfigurer og markerer at Astrid Lindgren ville fylt 100 år denne helgen.

- Dypt krenkende

Ingegerd Sahlström, leder i Astrid Lindgren-selskapet, raser mot aktørene bak de grove tv-scenene. Til den svenske storavisen Expressen uttaler hun:

- Jeg kan bare si at dette er dypt krenkende mot Astrid Lindgren. Å bruke sexscener og narkotika er langt unna de verdier som Astrid stod for.

- Er dette det verste misbruk av Astrid Lindgren som du har vært borti?

- Ja, noe sånt har jeg aldri hørt snakk om før. Det synes å dreie seg om brist på både fantasi, empati og allmenn moral.

Expressen bruker mye plass, både i papiravisa og på nettet, til å fortelle sine mellom to og tre millioner lesere om Emil-skjendingen og vise videoklipp fra første episode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.