Svenskene skylder på Norge

Ingen av de store svenske avisene tror det blir noe av Telia-Telenor-fusjonen. Svenskene skylder på nordmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Nordmennene krever total svensk underkastelse», skriver Expressen.

«Derfor blir det ikke ekteskap mellom Telia og Telenor. Fusjonen kommer til å rives opp. Alt taler for at Tormod Hermansen nå får beholde sitt Telenor og at Jan-Åke Kark får bli værende i Telia i ytterligere seks år».

Aftonbladet slår også fast at nå er det slutt.

«I dag sprekker hele affæren. Hvis ikke Norge forandrer seg før klokka 14.00».

Dagens Nyheter avskriver fusjonen slik:

«Nordmennenes ufravikelige krav om at Sverige skal følge aksjeeieravtalen etter norsk tolkning, er noe Sverige ikke kan godta. Den svenske regjeringen skal møtes i dag. Det er mulig at regjeringen får diskutert hva som sprakk fusjonen».

«Tvisten mellom Telia og Telenor har gått for langt. Det meste taler for at fusjonen kommer til å mislykkes, mest på grunn av at selskapene ikke innså de store forskjellene i bedriftskulturen og den nasjonale kulturen», skriver Dagens Industri.

Sveriges television mener også hele avtalen må kastes:

«Sprekken i den norsk-svenske fusjonen blir bare dypere og dypere. Tvisten i Telia-Telenor blir verre hele tida», mener de.

PS! Den norske regjeringen vil svare på utspillet fra Sveriges næringsminister Bjørn Rosengren i telestriden innen klokka 14.00 i dag, opplyser statsminister Kjell Magne Bondevik til Sveriges Radio.