- Svenskene smuglet heroin

Svenskene som er siktet for dødsranet i Stavanger, kan ha vært på feil sted til feil tid. To av dem skal nemlig ha smuglet heroin til Stavanger - og hadde trolig ikke noe med ranet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Det får Dagbladet opplyst fra flere uavhengige kilder, både i politiet og i kriminelle miljøer.

Politiet kan ikke utelukke at de to svenskene var involvert i ranet, men tror oppholdet i Stavanger skyldtes et narkotikaoppdrag.

- Komisk siktelse

I alt fire svensker er siktet for medvirkning til ranet og drapet på Arne Sigve Klungland. To av de siktede, begge 23 år, er knyttet til Stavanger etter at de ble tatt i fartskontroll dagen før ranet.

Den ene 23-åringen er varetektsfengselet. Han innrømmer å ha vært i Stavanger, men han nekter for å ha noe med ranet å gjøre. Han kaller siktelsen for komisk.

De to 23-åringene skal ha kjørt en sølvgrå svenskregistrert Saab 9-3 Sedan. De skal også ha blitt stoppet av politiet en drøy timet etter ranet, men da skal de ha blitt vinket forbi.

23-åringen som kjørte er etterlyst i hele Europa, mens den jevngamle passasjeren ble pågrepet i Göteborg tirsdag før påske. I bilen hans skal politiet ha funnet et kart over Stavanger. Ingen i politiet, verken i Stavanger eller i Oslo, vil kommentere Dagbladets opplysninger.

Kilder i politiet og i det kriminelle miljøet bekrefter at Göteborg er utgangspunkt for narkosmugling til Vestlandet.

De siktede svenskene skal være tilknyttet den såkalte «Albanligaen» i Sverige. Ligaen består av hardbarkede kriminelle som i lang tid har vært i konflikt med MC-gjengen Bandidos og gjengen Original Gangsters.

Organisert kriminalitet

Etterforskerne i Stavanger tok kontakt med svenske politimyndigheter allerede samme dag som ranet fant sted.

Svensk politi startet dermed etterforskning mot et hardt belastet ransmiljø, og de ransaket flere leiligheter i Göteborg-området.

Den såkalte «Albanligaen» er velkjent for både norsk og svensk politi. Den har i en årrekke blitt koblet til organisert kriminalitet.

Mot utlevering

23-åringens forsvarer, advokat Anders Munck, sier til Dagbladet at han ikke kjenner til opplysningene om det angivelige narkotika-oppdraget.

- Min klient var i Stavanger i en annen anledning enn hva han er mistenkt for, men jeg kan ikke ga i detaljer på hva hans ærend var. Vi har motsatt oss utlevering til Norge og påkjært varetektsfengslingen, sier Munck.

SMUGLET HEROIN?: Den ranssiktede 23-åringen av albansk opprinnelse har trolig ikke noe med ranet i Stavanger å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer