STANSES: Hurtigtoget mellom Stockholm og Oslo. SJ-sjef Crister Fritzson kaller det «uakseptabelt» og raser mot Jernbaneverket. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
STANSES: Hurtigtoget mellom Stockholm og Oslo. SJ-sjef Crister Fritzson kaller det «uakseptabelt» og raser mot Jernbaneverket. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Svenskene stanser hurtigtog mellom Stockholm og Oslo

Det svenske togselskapet SJ skrinlegger planene om hurtigtog til Oslo, bare to måneder før første avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SJ har brukt millioner på planleggingen av hurtigtogssatsingen, som skulle redusere reisetiden mellom Stockholm og Oslo fra 6 til 4,5 timer fra 9. august i år.

I mars fikk imidlertid SJ beskjed om at Jernbaneverket i Norge skal gjennomføre banearbeider på strekningen Lillestrøm-Kongsvinger, som gjør at de ser seg nødt til å avlyse planene, skriver Dagens Nyheter.

SJ-sjef Crister Fritzson kaller det «uakseptabelt» og raser mot Jernbaneverket.

- Jernbaneverkets beskjed så nært trafikkstart kom som en kalddusj og et sjokk for oss. Jeg er lei for at SJ ikke fikk informasjon om dette tidligere, sier han til avisen.

Dermed dropper de planene om å sette inn sine nyeste og raskeste tog, X2000, på tre daglige avganger mellom hovedstedene.

- Dette skulle være en begynnelse. Vår plan var å øke trafikken med flere avganger om satsingen gikk bra, sier Fritzson.

For Jernbaneverket kommer avgjørelsen som en overraskelse.

- Vi hadde et møte med SJ forrige torsdag og har ikke hørt noe om at de skulle avbryte sin hurtigtogssatsing. Vi venter å få beskjed i løpet av uken, sier pressekontakt Arvid Bårdstu.

Han understreker at oppgraderingen av kjøreledningene på den 11 mil lange strekningen mellom Lillestrøm og Kongsvinger er sårt tiltrengt. Den korte varslingen skyldes at det var ekstrabevilgninger fra regjeringen som gjorde arbeidene mulig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer