Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenskene stenger universitet etter anonym trussel: - Se på nyhetene i morgen

Politiet tolker situasjonen som alvorlig.

STENGER: Lunds universitet er i morgen stengt etter at det har blitt oppdaget anonyme trusler. Foto: Magnus Back / Wikimedia Commons
STENGER: Lunds universitet er i morgen stengt etter at det har blitt oppdaget anonyme trusler. Foto: Magnus Back / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lunds universitet, som har campus i Lund, Helsingborg og Malmø, holder i morgen stengt etter at det ble oppdaget trusler på internett.

Det bekrefter universitetet på sine egne hjemmesider. Her skriver de at de oppfordrer alle ansatte og studenter til å holde seg hjemme mandag 12. oktober, og at politiet ser på situasjonen som «veldig alvorlig».

Universitetet skriver videre i den korte beskjeden de har lagt ut på sine sider at dette gjelder alle universitetets virksomheter.

- Videre informasjon kommer til å bli sluppet på universitetets sider i morgen tidlig.

Trussel på app Ifølge den svenske avisa Aftonbladet dukket meldingen opp på den anonyme appen «Jodel». Den lød som følger:

- Noen av dere er ok. Ikke gå til universitetet i morgen om dere er i Lund. Se på nyhetene i morgen tidlig. Så lenge, jodlere.

Appen lar folk legge ut anonyme statuser som når brukere innenfor en radius på en mil. Den er populær blant studenter.

Meldingen er også en tro kopi av den som ble lagt ut av 26 år gamle Chris Harper Mercer dagen før han skjøt og drepte ni personer på Umpqua Community College i Oregon.

Verifiseringsarbeid Ifølge Expressen ble meldingen lagt ut iløpet av morgentimene søndag, og politiet fikk beskjed om den i 17-tiden på ettermiddagen.

Politiet bekrefter at de tar saken på alvor og at de arbeider med etterforskningen, men vil ikke komme med noen ytterligere kommentarer. De sier også at de på nåværende tidspunkt må kartlegge om trusselen er reell eller ikke.

- På strak arm ser vi ingen direkte trussel. Vi har ikke fått indikasjoner på at noe konkret kommer til å skje, sier politiets pressekontakt Kim Hild ifølge NTB.

Tradisjonsrikt Universitetet, som i dag er nordens største og Sveriges nest eldste, har 42 000 studenter og omlag 7500 ansatte. De skriver selv på sine hjemmesider at de har et av Skandinavias bredeste studietilbud.

Institusjonen figurerer også ofte på lister over de beste universitetene i verden, og kan skilte med 276 ulike utdanningsprogram og hele 2200 frittstående emner.

Det kan også spore sine røtter helt tilbake til 1425.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!