Svenskene tar kursfordelen

Norges største bank frykter at mange grensebutikker lar valutagevinsten gå i egen lomme dersom sjansen byr seg. Bruk visadelen på bankkortet ditt er rådet fra DnB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når du bruker vanlige bankkort i Sverige, risikerer du å få like dårlig kurs som om du hadde betalt med norske kontanter, hevder DnB.

Årsak: Det er den svenske kjøpmannen som bestemmer valutakursen når beløpet skal regnes om fra svenske kronor til norske kroner. Kjøpmannen kan gjøre dette fordi de fleste butikker i grensetraktene på svensk side er knyttet til Bankenes Betalingssentral i Norge.

- Dette kan du unngå, sier markedsdirektør Tom Kirkeby i DnB Kort. Bruker du kredittkortet ditt, er du sikret kredittkortets offisielle valutakurs. Hvis du ikke har kredittkort, kan du også bruke Visa-kortet, men da må du presisere at du skal betale med Visa-delen av kortet og ikke via Bank-Axept. Du kan selv sjekke at du har betalt på riktig måte ved å se på kvitteringen, sier Kirkeby.

Gebyr

- Rundt halvparten av våre norske kunder som betaler med kort betaler via Bank-Axept, mens resten bruker Visa-delen av kortet, sier administrerende direktør Magne Andersen i Bohus Detaljhandel som eier gigantbutikken EuroCash og Kjøtthallen i Svinesund.

- Gjør dere kundene oppmerksomme på at det kan lønne seg å bruke Visa-delen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer