Svenskene trapper opp søket i Stockholms skjærgård

Flere enheter settes inn.

UTVIDER SØKET:  Kommandør Jonas Wikström opplyste under dagens pressekonferanse at søket etter det som skal være ett menneskeskapt objekt i Stockholms skjærgård utvides. Foto: Anders Wiklund/ NTB Scanpiz
UTVIDER SØKET: Kommandør Jonas Wikström opplyste under dagens pressekonferanse at søket etter det som skal være ett menneskeskapt objekt i Stockholms skjærgård utvides. Foto: Anders Wiklund/ NTB Scanpiz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den militære operasjonen i skjærgården er ikke over. I stedet utvides antall enheter for å finne det mange spekulerer i kan dreie seg om en russisk ubåt. 

- Vi fokuserer nå på innsamling, bearbeiding og analyse av informasjon, sier kommandør Jonas Wikström ved det svenske Forsvaret på en pressekonferanse i Stockholm i ettermiddag.

Uttalelsen kommer etter mer enn mer enn en dag med intenst militært søk midt i Stockholms skjærgård. 

«Menneskeskapt objekt»  - Vi fortsetter å anta at informasjonen vi fikk i går er svært troverdig. Jeg som operasjonsleder har derfor besluttet å utvide antall enheter med kvalifisert sensorevne, sier Wikström. 

Fredag ble det kjent at Forsvaret hadde fått opplysninger om fremmed undervannsaktivitet i Stockholms skjærgård, og det ble straks iverksatt en større operasjon for å finne den angivelige ubåten.

Det er ikke kjent hva slags objekt det dreier seg om eller nasjonaliteten på dette, men Forsvaret opplyser at det har «pålitelige kilder» på observasjonen av et «menneskeskapt objekt».

Ikke «ubåtjaktoperasjon» Kommandør Wikstrøm understreker, ifølge Aftonbladet, at dette ikke er en etterretningsoperasjon. Målet er å finne ut om det har pågått eller er pågår aktivitet av en utenlandsk ubåt i området. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer