Svenskene viker ikke - Persson vil ikke møte Bondevik

HELSINGFORS (Dagbladet): Svenskene gir seg ikke i telekrigen med Norge, og mener mobilvedtaket er helt riktig og forretningsmessig det beste. Statsminister Göran Persson ønsker ikke å diskutere saken med Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg som statsminister skal ikke gå inn og vurdere enkeltbeslutninger et styre fatter. Jeg håper i det lengste å slippe det. Jeg tror det er veldig klokt at de som er profesjonelle får ta seg av den daglige ledelsen. Jeg vil la dem som har ansvaret, ta ansvaret, sa Persson under avslutningen av EU-toppmøtet i Helsingfors.

Viktigere ting

Den svenske statsministeren viser med all mulig tydelighet at denne konflikten ønsker han ikke å blande seg opp i. Dagbladet får bekreftet at Göran Persson har hatt kontakt med næringsminister Björn Rosengren de siste dagene. Men Persson vil ikke gå inn i saken, og lar seg heller ikke provosere av at Bondevik ikke utelukker at hele sammenslåingen kan gå i oppløsning.

- Jeg har ikke snakket med Kjell Magne om denne saken. Som dere vet har jeg hatt annet å gjøre i det siste, bemerket Persson

- Bondevik utelukker ikke at dette kan true hele fusjonen. Hva er din kommentar til det?

- Det får være hans kommentar, sa den svenske statsministeren til Dagbladet.

Står fast

Lars Georgsson, pressesekretær for næringsminister Björn Rosengren, sa i går til Dagbladet at den svenske holdningen står ved lag.

- Rosengren fastholder at styrevedtaket i Telaris er formelt helt riktig fattet. Dessuten mener statsråden at vedtaket er forretningsmessig riktig, hvilket er det viktigste elementet i avtalen mellom Telenor og Telia.