Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenskene vil ha fram sannheten om FN-sjefs død

Löfven-regjeringen i Sverige skal fremover jobbe aktivt for å få fram sannheten om dødsfallet tidligere generalsekretær i FN Dag Hammarskjöld.

DØDE I FLYSTYRT: FNs andre generalsekretær, Dag Hammarskjöld døde i en flystyrt i Nord-Rhodesia i 1961. Foto: AFP PHOTO
DØDE I FLYSTYRT: FNs andre generalsekretær, Dag Hammarskjöld døde i en flystyrt i Nord-Rhodesia i 1961. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er regjeringen i Sveriges plikt til å forsøke å bringe klarhet i saken, sier statssekretær i det svenske utenriksdepartementet, Annika Söder, til avisen Dagens Nyheter.

Svenske Hammarskjöld mistet livet i en flystyrt i Zambia, som den gang het Nord-Rhodesia, natten mellom 17. og 18. september 1961.

Det er gjort flere utredninger om hendelsen, men årsaken til flystyrten er aldri blitt sikkert fastslått.

Den 15. desember kommer Hammarskjölds dødsfall på dagsordenen i FNs hovedforsamling etter at nye opplysninger taler for at flystyrten var et attentat, skriver avisen. Hovedforsamlingen skal avgjøre om saken skal utredes på nytt.

Hammarskjöld var FNs andre generalsekretær og etterfulgte norske Trygve Lie i 1953.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling