Svenskene vil ha Think

Think klar til å flytte til elbilsatsing.

TRENDY: El-bilen Think City ble lansert i 2007. Nå er det norske selskapet på vei over til Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TRENDY: El-bilen Think City ble lansert i 2007. Nå er det norske selskapet på vei over til Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svensk industri jobber for å opprette et elbilknutepunkt, og sentralt i planene står flyttingen av Think fra Norge til Trollhättan og Saab eller Pininfarina i Uddevalla.

Miljøbilorganisasjonen Power Circle og teknologiutviklingsselskapet Innovatum har denne uka søkt den svenske regjeringen om 155 millioner kroner i støtte til etableringen. Både norske og svenske investorer står ifølge søknadsbrevet klare med ny kapital hvis bedriften flytter til Sverige. Og bedriften har gitt klarsignal:

- Think har gitt følgende klare beskjed: Vi er klare til å flytte produksjonen, utviklingen og hovedkvarteret til Sverige, skriver Power Circle og Innovatum.

Styreleder Svein S. Jacobsen i Think Global bekrefter innholdet:

- Det beste for bedriften og de ansatte vil være å drive videre i Norge. Hvis ikke det lar seg realisere, må vi finne andre løsninger. Vi vil heller drive videre i Sverige enn å gå konkurs i Norge, sier Jacobsen til Teknisk Ukeblad.

Samtidig foreligger det planer om en ny fabrikk i USA, og Storbritannia skal også være aktuelt. De ansatte er engstelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer