TRENDY: El-bilen Think City ble lansert i 2007. Nå er det norske selskapet på vei over til Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TRENDY: El-bilen Think City ble lansert i 2007. Nå er det norske selskapet på vei over til Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Svenskene vil ha Think

Think klar til å flytte til elbilsatsing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk industri jobber for å opprette et elbilknutepunkt, og sentralt i planene står flyttingen av Think fra Norge til Trollhättan og Saab eller Pininfarina i Uddevalla.

Miljøbilorganisasjonen Power Circle og teknologiutviklingsselskapet Innovatum har denne uka søkt den svenske regjeringen om 155 millioner kroner i støtte til etableringen. Både norske og svenske investorer står ifølge søknadsbrevet klare med ny kapital hvis bedriften flytter til Sverige. Og bedriften har gitt klarsignal:

- Think har gitt følgende klare beskjed: Vi er klare til å flytte produksjonen, utviklingen og hovedkvarteret til Sverige, skriver Power Circle og Innovatum.

Styreleder Svein S. Jacobsen i Think Global bekrefter innholdet:

- Det beste for bedriften og de ansatte vil være å drive videre i Norge. Hvis ikke det lar seg realisere, må vi finne andre løsninger. Vi vil heller drive videre i Sverige enn å gå konkurs i Norge, sier Jacobsen til Teknisk Ukeblad.

Samtidig foreligger det planer om en ny fabrikk i USA, og Storbritannia skal også være aktuelt. De ansatte er engstelige.

- Vi er i økende grad bekymret for arbeidsplassene i Norge, sier Ingar Østerby, tillitsvalgt for Tekna-medlemmene ved bilfabrikken Think på Aurskog i Akershus, til NRK.

(NTB)